Diplome za 26 lovaca i dva lovočuvara

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Branko BOŽIĆ

U organizaciji Lovačkog saveza Zadarske županije i njegovih čelnika predsjednika Damira Perića i tajnika Roka Pavića, održan je prvi ovogodišnji seminar za izobrazbu lovca-lovočuvara. Nastava kroz koju je prošlo 28 mladih kandidata s prostora Zadarske županije u izvedbenom planu za lovca sadržavala je ukupno šest zakonom propisan područja sa 125 nastavnih sati dok su budući lovočuvari imali tri područja s ukupno 40 sati. Pismeni i usmeni ispiti održani su u subotu u prostorijama Lovačkog saveza Zadarske županije u Zadru i na opće zadovoljstvo polaznika i već iskusnih predavača Damira Perića, Roka Pavića, Siniše Stulića, Nikole Miletića, Milorada Alića i Mihovila Dadića, sve je okončano više nego uspješno. Pojedinačna cijena ispita za lovca trenutno iznosi 2.400 kuna, a za lovočuvara 1.400 kuna. Od tog iznosa kojeg polaznici uplaćuju Hrvatskom lovačkom savezu u Zagrebu, po polazniku 400 kuna se vraća LSZŽ-u.

- Poznato je kako na području Zadarske županije trenutno postoji 18 lovačkih udruga s oko 2.500 lovaca. Položili ste svi ispit, briljirali ste, a ja i moji suradnici kao i predavači prezadovoljni smo sa svim onim što ste pokazali, a to su pored znanja ozbiljnost i odgovornost. Što se pak tiče lovstva, Zadarska županija ima veliku perspektivu upravo zahvaljujući i vama. Želim vam kao budućim mladim lovcima skrenuti pozornost da u lovištima poštujete lovačku etiku i običaje. Mi smo dužni uzimati iz lovišta samo ono što je u uzgoju. Nikako ne smijemo dirati u matične fondove. Moramo misliti i na pokoljenja koja će doći nakon nas, kazao je predsjednik Perić te čestitao na položenom ispitu okupljenim mladim lovcima i lovočuvarima.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno