Rekonstrukcija filipjanskog igrališta 950.000 kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Načelnik Pelicarić i direktor Ilirije Ražnjević potpisali ugovor
Vrijednost projekta sveobuhvatne rekonstrukcije igrališta iznosi 950.000 kuna. Radit će se u dvije faze, do ljeta i iza ljetne turističke sezone. Radovi prve faze iznose 600.000 kuna u čemu će hotelska kuća Ilirija i Općina Sv. Filip i Jakov sudjelovati ravnomjerno, po 300.000 kuna, istaknuo je Pelicarić
Filipjansko igralište postat će istinska sportska ljepotica

Projekt rekonstrukcije igrališta malih sportova "Kod bunara" u centru Sv. Filipa i Jakova nije mogao dobiti bolji i učinkovitiji vjetar u leđa. Naime, Zoran Pelicarić Peco, općinski načelnik i Goran Ražnjević, predsjednik Uprave Ilirije d.d., potpisali su ugovor o sufinanciranju projekta koji je neizostavni dio života generacija u ovom općinskom središtu.

Gumirana podloga, reflektori, metalna ograda...

- Vrijednost projekta sveobuhvatne rekonstrukcije igrališta iznosi 950.000 kuna. Radit će se u dvije faze, do ljetne i iza ljetne turističke sezone. Radovi prve faze iznose 600.000 kuna u čemu će hotelska kuća Ilirija i Općina Sv. Filip i Jakov sudjelovati ravnomjerno, po 300.000 kuna, istaknuo je Pelicarić.

U sklopu rekonstrukcije igrališta za rekreaciju te razna sportska i kulturo-zabavna događanja u Sv. Filipu i Jakovu postavit će se nove gumirane podne podloge na postojećem terenu, dva nova reflektora, zatim nova metalna ograda na novopostavljenim temeljima te na postojećim zidovima i na novim ogradnim zidovima.

- Na postojećim tribinama bit će postavljene i nove PVC sjedalice, precizan je Pelicarić.

Na svečanosti potpisivanja ugovora u prostorijama Uprave Ilirije u Biogradu na Moru nazočili su i Jasmina Kulaš Stojanov, voditeljica Ureda direktora, korporativnih komunikacija i odnosa s javnošću, te Branimir Grbić, voditelj pravne službe. Zbog obveze službenog putovanja opravdano je bio odsutan Ante Mikulić, izvršni direktor Ilirije.

- Društveno odgovorno poslovanje velikih poslovnih sustava široko je prihvaćena poslovna praksa u razvijenim zemljama svijeta, a već niz godina implementirano je i u Hrvatskoj. llirija je nositelj tog projekta društveno odgovornog poslovanja, rekao je Ražnjević.

Pozitivan utjecaj, kaže Ražnjević, na zajednicu i okoliš njihov je svakodnevni zadatak.

- Uvijek nas je vodio osjećaj pripadnosti zajednici u kojoj djelujemo, tako i u Sv. Filipu i Jakovu. Nema boljeg osjećaja i nema većeg zadovoljstva od davanja natrag u zajednicu kako u Sv. Filip i Jakov tako i u općinu, naročito kad je od zajedničkog interesa, naglasio je Ražnjević.

Igralište naslonjeno na Ilirijin poslovni kompleks

Primarni cilj projekta rekonstrukcije igrališta, koje je naslonjeno na Ilirijin poslovni kompleks i Villu Donat, je poboljšavanje uvjeta sporta i sportske kulture za mlade te rekreacije od vrtićke djece do ljudi u zrelim godinama.

- Izuzetan je interes Općine i nas da igralište bude vizualno lijepo, uređeno, svrsishodnije i sigurnije, a moći će ga po potrebi koristiti i naši gosti, poručio je Ražnjević, istaknuvši kako mu je izuzetno drago da može poduprijeti ovakav projekt.

Razgovori Zorana Pelicarića, Gorana Ražnjevića i Ante Mikulića su korak po korak doveli do potpisivanja ugovora o sufinanciranju rekonstrukcije igrališta, na obostrano zadovoljstvo.

- Ilirija u iznosu od 600.000 kuna za prvu fazu radova sudjeluje s 300.000 kuna. Završetak radova, odnosno druga faza je ukupno 350.000 kuna, ali o tome ćemo konkretnije nakon turističke sezone, reći će Ražnjević.

Pelicarić se u ime svih žitelja filipjanske općine zahvalio hotelskoj kući Ilirija na suradnji i sufinanciranju ovog vitlanog projekta u centru mjesta, kultnog igrališta.

- Škola je dislocirana i sad nam je to okupljalište i djece i odraslih, objašnjava Pelicarić.

Ovo nije prvi put da Ilirija pomaže i ulaže u Sv. Filip i Jakov kad je riječ o sportskim sadržajima. Prije nekoliko godina na plaži Iza banja Ilirija je sudjelovala u izgradnji odbojkaškog i malonogometnog igrališta u iznosu od čak 200.000 kuna.

- Ilirija je sudjelovala i u obnovi crkve sv. Roko, koja je zaštitni znak općine. A što je najbitnije, sudjeluje u društvenom životu na način da pomaže našim udrugama, kako kulturnim tako i sportskim, kaže Pelicarić, dodajući još kao važno Ilirijino sponzoriranje te ustupanje poslovnog kompleksa i Ville Donat za potrebe tradicionalnog Festivala cvijeća Zadarske županije.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)