Relikvija sv. Ivana Pavla II. izložena i u Zadru

Slika korisnika valentinam
Inicijativa 40 dana za život
Autor: 
Riječ je o krvi sv. Ivana Pavla umočenoj u tkanini, a inače se nalazi u pavlinskom samostanu u Sveticama. Mogu reći kako je u prvih tjedan dana kampanje na svjetskoj razini spašeno 29 života, priča Marija Šošić, koordinatorica Inicijative
Marin GOSPIĆ
Molitelji se okupljaju ispred zapadnog ulaza u Opću bolnicu

Nakon Splita, Imotskog, Makarske, Dubrovnika i Metkovića  relikvija sv. Ivana Pavla II. je, u sklopu korizmene kampanje inicijative 40 dana za život, stigla u Zadar. Točno u 15 sati izložena je na mjestu  bdijenja ispred Opće bolnice Zadar, pored ulaza na strani gdje je Odjel ginekologije.

- Relikvija sv. Ivana Pavla II., na poticaj našeg duhovnog savjetnika, generalnog poglavara za pavline patera Marka Glogovića, obilazi sva mjesta bdjenja u Hrvatskoj, dakle 28 lokacija. Ante Čaljkušić, predsjednik inicijative 40 dana za život svečano je otvorio kampanju u Splitu, 14.  veljače, te je potom relikvija krenula na put. Riječ je o krvi sv. Ivana Pavla  umočenoj u tkanini, a inače se nalazi u pavlinskom samostanu u Sveticama, kazala nam je Marija Šošić, koordinatorica Inicijative 40 dana za  život za Dalmaciju dodajući kako je u prvih tjedan dana kampanje na  svjetskoj razini spašeno 29 života, što je  ukupno više do 14 tisuća  spašenih beba otkako se kampanja provodi diljem svijeta.

- To je jedan mali gradić koji je živ zahvaljujući inicijativi, odnosno žrtvi molitelja koji bdiju ispred bolnica diljem svijeta, istaknula je Šošić.

Relikvija je bila izložena ispred bolnice do 17.30 sati, a potom u katedrali sv. Stošije gdje je služena sveta misa u kojoj su sudjelovali i sudionici molitvene inicijative '40 dana za život'.

U sklopu ove kampanje   u samostanu sv. Frane u Zadru  Lidija  Dugan, provoditeljica programa 'Oprostom oslobođene' za žene ranjene  pobačajem, upriličila je predavanje 'Postaabortivni sindrom i što o njemu  trebate znati'.

Inače, u sklopu korizmene kampanje molitelji mole pred zadarskom   Općom bolnicom svakoga dana od 6 do 18 sati.
Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)