Samozapošljavanje uz 55.000 kuna HZZ-a

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
U COIN-u
Ove godine imaju od 1.200 do 1.300 potpisanih ugovora o sufinanciranju različitih programa i smatraju da je to za područni ured relativno dobar odaziv
Vedran SITNICA
Gužva u COIN-u

U suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanjem Područnim uredom Zadar, Udruženje Obrtnika Zadar, organiziralo je u COIN-u prezentaciju paketa mjera aktivne politike zapošljavanja iz nadležnosti HZZ-a. Prezentirani su uvjeti i načini korištenja sredstava za provođenje mjera u 2018. godini, a tema je izazvala velik interes te je dvorana COIN-a bila dupkom puna.

 -  Radi se, između ostalog, o prezentaciji programa sufinanciranja zapošljavanja, programa samozapošljavanja odnosno otvaranja vlastitog posla, bilo obrta, bilo poduzeća, o programu stalnog sezonca, koji je vezan uz turističku ponudu, rekla je Elena Jurić, rukovoditeljica Odsjeka mjera aktivne politike zapošljavanja u Područnom uredu Zadar koja je održala prezentaciju.  

Istaknula je kako ove godine imaju od 1200 do 1300 potpisanih ugovora o sufinanciranju različitih programa i smatra da je to za područni ured relativno dobar odaziv. Dodala je kako postoje određeni kriteriji koje poslodavac treba ispuniti, a među kojima su da mora poslovati uredno, da nema probleme s tehnološkim viškovima i slično.

 - Ovim mjerama mogu se ostvariti neki od poticaja, bilo sufinanciranje zapošljavanja, bilo sufinanciranju obrazovanja već zaposlenih osoba, ukoliko se radi o uvođenju novih tehnologija ili programa rada. Prema podacima koje imamo, podjednako se koriste sve mjere. Prijašnjih godina je stručno osposobljavanje bilo jedna od najčešćih mjera, dok je interes za sufinanciranje zapošljavanja bio manji. Jako je velik odaziv za samozapošljavanje, odnosno otvaranje svog posla, posebno otkako su ove godine uveli dodatna sredstva od 55.000 kuna s kojima se sufinancira otvaranje obrta ili poduzeća, rekla je Elena.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno