Za Rotarovu tiskaru traži se 15 milijuna kuna

Slika korisnika valentinam
FINA-ina dražba imovine preminulog poduzetnika
Slovenski poduzetnik koji je na atraktivnoj lokaciji u Diklu imao luksuznu vilu, u financijske probleme je upao još prije nekoliko godina. Tvrtka Media Zadar bila je tek jedna od nekoliko u njegovu vlasništvu. Jedini vjerovnik na nekretnini koja se prodaje i to razlučni, je banka
Marin GOSPIĆ
Vila Roberta Rotara u Diklu

Za 15 milijuna kuna prodaje se tiskara u Gaženici čiji je vlasnik bio pokojni Robert Rotar, slovenski poduzetnik koji je početkom kolovoza prošle godine preminuo u vozilu HMP na putu od zadarskog zatvora do Opće bolnice.

Stečajna upraviteljica Rotarove tvrtke Media Zadar d.o.o., Radojka Danek, u izvješću Trgovačkom sudu navela je kako je riječ o nekretnini upisanoj u zemljišnoj knjizi Općinskog suda u Zadru u zk.ul. 1592, k.o. Crno, čest.zem. 1698/607, koja u naravi predstavlja zgradu površine 1.220 m2 i dvorište površine 859 m2, ukupno 2.079 m2.

- Trgovački sud u Zadru je 23. studenog 2017. godine donio zaključak o prodaji ove nekretnine elektroničkom javnom dražbom, a šest dana ranije, prema podacima Porezne uprave za prosječnu vrijednost zemljišta za navedenu katastarsku općinu, utvrđena je vrijednost u iznosu od 15.043.081,02 kuna, navela je stečajna upraviteljica dodajući kako je FINA još polovinom prosinca prošle godine objavila poziv za sudjelovanje u elektroničkoj javnoj dražbi te da se prve ponude primaju od 21. veljače u ponoć pa do 6. ožujka u ponoć.

Slovenski poduzetnik koji je na atraktivnoj lokaciji u Diklu imao luksuznu vilu, u financijske probleme je upao još prije nekoliko godina. Tvrtka Media Zadar bila je tek jedna od nekoliko u njegovu vlasništvu, no na dan pokretanja stečaja nije imala zaposlenih. Jedini vjerovnik na nekretnini koja se prodaje i to razlučni, je banka.

Rotar je početkom kolovoza prošle godine bio osumnjičen za nabavljanje, posjedovanje, prodaju i davanje na uporabu sredstava za krivotvorenje, a kako mu je prethodno policija u milijunskoj vili pronašla postrojenje za izradu novca, specimene (uzorke) za osobne dokumente raznih država i materijal koji se koristi za njihovu izradu, sudac istrage mu je odredio zadržavanje u istražnom zatvoru. Dva dana kasnije njemu je pozlilo u zatvorskoj ćeliji, nakon čega je, u 47-godini života preminuo usprkos liječničkim naporima da mu se spasi život.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)