Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Od 15. lipnja Zadar napokon povezan s Rijekom

20.02.2019. 09:46
Od 15. lipnja  Zadar napokon  povezan s  Rijekom


Nedavno najavljena nova sezonska brzobrodska linija, a koja  će napokon povezati Rijeku i Zadar, izazvala je veliko zanimanje javnosti. Kako je već poznato, natječaj za koncesiju za tu liniju još je u prosincu  dobio zadarski brodar G&V Line Iadera, a prema najavama direktora ove  tvrtke, Dražena Montane, period plovidbe bit će od 15. lipnja do 15. rujna (3 mjeseca).
– U periodu od ta tri mjeseca od Zadra do Rijeke (s ticanjem luka Krk,  Lopar i Novalja) putovat će se četiri sata, od 16.15 do 20.15 sati, a cijena  će iznositi 190 kuna. Još uvijek nismo objavili niti red plovidbe, niti web  prodaju na našim stranicama, jer sam to odlučio napraviti tek nakon  potpisa ugovora sa Agencijom, a to očekujemo najkasnije idući tjedan,  kazao je Montana te kratko prokomentirao potez Lučke uprave Krk koja  je prvotno izdala, a kasnije povukla suglasnost s obrazloženjem da su  preokupirani s turističkim brodovima.
– Što se tiče Krka, mislim da će se tu stvari postaviti kako treba, odnosno da će se osigurati vez/odvez katamarana prema plovidbenom redu,  a u skladu s prioritetima korištenja operativne obale u RH, kazao je  Montana.