Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Glavno da smo objesili novu zastavu na strop dvorane

21.02.2020. 17:00


Na Višnjiku se unatoč slavljeničkom raspoloženju polako, ali sigurno, vraća u radnu kolotečinu koja nalaže ozbiljne pripreme za ono što slijedi ubrzo nakon reprezentativne pauze. Zadra očekuju tri završna kola ABA lige kao i nastavak osnovnog dijela HT Premijer lige. Prvi ispit je u domaćem prvenstvu u srijedu kad na Višnjiku gostuje Sonik-Puntamika dok je tri dana potom na istom mjestu gost FMP. Burno proslavljen Krešin kup ostavio je sigurno male posljedice na momčad Danijela Jusupa koja je jučer ujutro imala prvi trening nakon pet dana i na njemu su bili prisutni svi igrači osim Dominika Mavre koji je završio kod Veljka Mršića u reprezentaciji.


Neopisivo slavlje
Mavrina prva alternativa ili bolje reći partner na poziciji razigravača Martin Junaković u zadnje vrijeme pokazuje sve bolje igre što je prepoznao i trener Jusup ukazujući mu sve više minuta na parketu. Sonik-Puntamici u četvrtfinalu ubacio je 19, Splitu u polufinalu 12, a Ciboni u finalu 9 poena. Tako da je nakon vraćanja Krešinog kupa u grad košarke za Martina još uvijek sve prepuno dojmova iako se treba fokusirati na mnoge obaveze koje ubrzo slijede po regionalnom i premijerligaškom itineraru.


»Ova pobjeda u Kupu nad Cibonom pokazala je da smo sposobni opravdati ulogu favorita. Dosad smo u sezoni bili na negativnom omjeru s njima, no pokazali smo karakter i pobijedili ključnu utakmicu tako da smo pred završnicu hrvatske lige prebacili taj pritisak na njihovu stranu
Martin Junaković




– Prethodnih dana svi smo valjda živjeli kao u nekom snu i bio je stvarno lijepo, uživao sam u svemu. Euforija je bila luda, slavlje neopisivo, kao i sama utakmica. Bilo je uistinu brutalno. Toliko ljudi u dvorani koji svi dišu kao jedan, ta energija koja nas je nosila i sve što se događalo poslije po gradu, na trgu, još uvijek ne mogu vjerovati da sam sve to uspio doživjeti. Čekalo se na trofej 12 godina i vidjelo se koliko znači sve ovo našim navijačima, a nitko ponosniji od nas igrača koji smo im to sve uspjeli pružiti. Glavno da smo objesili novu zastavu na strop dvorane i siguran sam da će mi za 20 godina kada dođem u Krešin dom biti dovoljno pogledati gore kako piše osvajači kupa 2020. godine da se sjetim svega što se događalo ovih dana. Ludnica…


U ABA ligi nema predaje
Ipak, treba se s euforije brzo transformirati na realno stanje koje govori da morate pokušati naći dobitnu formulu za tri posljednja kola ABA lige.
– Dosta je zeznuta situacija. Sa svih strana dolaze razne informacije što će biti ako ispadnemo, a zapravo još uvijek imamo šansu popraviti nastalu štetu i dok je tako nema predaje. Idemo korak po korak. Pripremamo se za prvog protivnika u drugu subotu kad na Višnjik stiže FMP. Plan je jednostavan, ali i sam po sebi težak. Dobiti sve tri iako smo svjesni da će biti uistinu teško dobiti C. zvezdu na kraju, no dok se igra imamo šansu i toga se moramo držati.
Uz regionalne obveze nastavljaju se i one u domaćem prvenstvu. Tu ste prvi favoriti za titulu uz Cibonu.
– Ova pobjeda u Kupu nad Cibonom pokazala je da smo sposobni opravdati ulogu favorita. Dosad smo u sezoni bili na negativnom omjeru s njima, no pokazali smo karakter i pobijedili ključnu utakmicu tako da smo pred završnicu hrvatske lige prebacili taj pritisak na njihovu stranu. Ima još dosta do kraja regularnog dijela, ali sigurno da želimo zadržati jedinicu i napasti titulu – kazao je za kraj Junaković.


40 poena ukupno ubacio je Junaković u tri utakmice na završnici kupa