Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Rita Ora kupuje zgradu Maraske?!

21.02.2020. 12:15


Slušala je orgulje, kušala je mrkvu, pomirisala ribu, a i mirise s divljih deponija na Žmirićima. Družila se s konobarima u Gumi, na šanku i šire, s građanima se fotografirala, sa Željkom Markić se posvađala, a umalo je smijenila Marija Paleku, uletivši mu na važan sastanak.
Vidjela je crne i svjetle točke grada. Želi kupiti sve – i hotel Zagreb i sv. Donat i zgradu Maraske, a ono što ne bude mogla kupiti ona, kupit će Amerikanci, Arapi, nikako Turci ili Kinezi. Planira se kandidirati na idućim izborima i donijeti prosperitet, a Branko Dukić će se, kaže ona, vratiti u ginekologiju.
Ne ulijeva povjerenje to što je na pijaci ukrala mrkvu, potplatila djelatnika Obala i lučica s 500 eura i obećanom povišicom i čekala da joj vlasnici Abbe plate piće.


Samo kukuruzi
Najvažnije točke u gradu obišla je jučer u svom prepoznatljivom žuto-rozom odijelu, u pratnji psića po imenu Kimberley. Koji se cijelo vrijeme živ nije učinio. Bio je tu i njezin tjelohranitelj, kamerman, tonac koji stalno u kadar gura čupavi mikrofon te novinar i vodič »Šime Vičević« aka Damir Granić. »Šime« je s gradonačelnicom cijelo vrijeme razgovarao na engleskom jeziku, zapitkivao njezine planove te joj pokazivao zadarske dobre projekte i probleme. Za sve je našla rješenje.
Krenula je od Morskih orgulja gdje planira organizirati koncert, nastavila rivom i ostala opčinjena Mediteranom kakav je nekad bio, bez stolova i klupica, bez kanti za smeće, bez struje i vode… Samo kukuruzi i čista priroda. Bajka.
Hotel Zagreb je odmah odlučila kupiti i nazvati po svom psiću – hotel Kimberly, dok je s crkvom Sv. Donata ostala fascinirana i odmah joj je sinulo da bi tu mogla otvoriti azil za pse… Naravno, da bi sv. Donat prvo – kupila. Posjetila je i noćni klub Guma i malo porazgovarala sa osobljem o uvjetima rada i plaćama. Također je obišla gradilište Providurove palače, a potom i gradilište šetnice na Muraju i ostala ugodno iznenađena.
Pri povratku do auta došlo je do naguravanja s djelatnikom Obala i lučica jer je on zvao policiju zbog nepropisnog parkiranja, Rita je smirivala svog tjelohranitelja koji je htio baciti djelatnika u more, ali sve se na kraju dobro završilo kada mu je gradonačelnica u znak dobre volje dala 500 eura i obećala povećanje plaća za 34 %.
Ora je povirila i na gradilište u Ulici dr. Franje Tuđmana i raspitivala se o sistemu oborinskih voda te je na dar dobila kacigu s potpisima svih radnika.


Zapanjena hrvatskom dosjetljivošću
Inzistirala je da se zaustavimo kod zgrada iznad Lipotice jer ju je zanimalo zašto je ta zgrada tako visoka?! Njezini suradnici su joj objasnili da to nije zgrada već burobran za Poluotok koji je lucidnošću arhitekata usput popunjen sa stanovima za življenje, znači 2 u 1! Gradonačelnica je bila zapanjena hrvatskom dosjetljivošću.
Nakon sukoba sa Željkom Markić, gdje su se spominjali abortusi i sotone, a gospođa Markić je ostala zavezana za stablo, Ora je svih oduševila u Vruljici kad je sama pokupila govance svog psića Kimberly i primjetila da je park malo zapušten.
Zapelo joj je oko za Maraskinu zgradu, i to će kupiti, nije problem. Jedino je malo izgubila optimizam kad je došla na divlji deponij iznad Bokanjca, na parcelu svoje buduće vile i azila za pse.
– Vi hev mač ting tu du hier. Mr Dukić…nau aj andrstend ju komplitli, riječi su kojima je Ora završila obilazak.