Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

HNS na izbore izlazi sa seniorima

Autor: Petra Mičić

19.03.2009. 23:00
HNS na izbore izlazi sa seniorima

Foto: Adam VIDAS



U prostorijama HNS-a u Zadru jučer je potpisan  Koalicijski sporazum između Hrvatske narodne stranke  i Saveza hrvatskih umirovljenika i seniora (SHUS) a  potpisale su ga predsjednica Gradske organizacije  HNS-a Zadar Vesna Sabolić i predsjednica gradske  oragnizacije SHUS-a Zadar Gordana Mrkić. Na  potpisivanju sporazuma također je prisustvovao  predsjednik Saveza hrvatskih umirovljenika i seniora  Prof.dr.dc Mladen Belicza i predsjednik Županijske  organizacije HNS-a Željko Kurtov.
“Razlozi zbog kojih je ova stranka i nastala su problemi  ljudi starijih od 50 godina kojih u Hrvatskoj ima 1,5  milijuna, znači trećina stanovnika koji su nažalost “otpisana  populacija”. Stranke umirovljenika se uglavnom bave  mirovinama i socijalnom skrbi, dok naša stranka nastoji  što prije naći programe koji će uključiti otpisanu  generaciju.” – rekao je predsjednik Saveza hrvatskih  umirovljenika i seniora Prof.dr.sc Mladen Belicza.
“Hrvatska narodna stranka ima razumijevanja za osobe  iznad 50 godina te zato smo se udružili sa SHUS-om, te  se nadamo da ćemo takve koalicije postići i u cijeloj  županiji” – izjavio je Predsjednik Županijske  organizacije HNS-a Željko Kurtov.
Predsjednica gradske organizacije SHUS-a Zadar  Gordana Mrkić naglasila je kako je zadarski ogranak  SHUS-a nastao 11. ožujka ove godine i samim time su  mlada stranka međutim nastojat će osim pitanja niskih  mirovina i socijalne skrbi, obuhvatiti sve probleme  osoba starijih od 50 godina .
Osim potpisivanja koalicijskog sporazuma, stranke su  sastavile zajedničku listu te će imati zajedničkog  kandidata na budućim izborima za gradonačelnika i  dogradonačelnika.