Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Lisici određen jednomjesečni pritvor

Autor: Suzana Bandić

19.03.2009. 23:00
Lisici određen jednomjesečni pritvor

Foto: Zvonko KUCELIN



Zadarska je policija u Lisičinoj obiteljskoj kući u Bibinjama u četvrtak navečer intervenirala na dojavu o nasilju u obitelji, a potom su mu u pretresu kuće pronašli cijeli arsenal oružja. Određen mu je jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke
Ivo Lisica (34) iz Bibinja priveden je u petak oko 13 sati dežurnom istražnom sucu Županijskog suda u Zadru zbog nasilničkog ponašanja u obitelji te nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih tvari.
Zadarska je policija, naime, u njegovoj obiteljskoj kući u Bibinjama u četvrtak navečer intervenirala na dojavu o nasilju u obitelji, a potom su mu u pretresu kuće pronašli cijeli arsenal oružja.
Dežurni istražni sudac Vladimir Mikolčević “ljubitelju oružja” nakon saslušanja je odredio jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja djela. Osim mjere pritvora, istražni sudac je naložio da se nad Lisicom provede i psihijatrijsko vještačenje kako bi se utvrdila njegova ubrojivost.
Podsjetimo, u četvrtak navečer policajci su u pretresu Lisičine kuće pronašli sedam komada ručnih bombi M-75, pet komada ručnih bombi M-50, tri komada ručnih bombi M-52, dvije improvizirane ručne bombe, dvije minobacačke mine od 60 milimetara, 10 komada tromblonskih kumulativnih mina M-60, 23 komada tromblonskih trenutnih mina M-60, jedna ručna kumulativna mina M-79, 10 komada tromblonskih metaka, topovsko pancirno zrno od 85 milimetara, jedan komad topničkog streljiva od 76 milimetara, ručni bacač “zolja” te prazni ručni bacač “zolja”, automatska puška M-70 CZ, zračna puška i zračni pištolj te 200 komada streljiva kalibra 7,62 milimetara.
Pronađeno je i osam barutnih štapina, 10 metara sporogorećeg štapina, sedam komada električnih detonatorskih kapisla, 20 metara detonirajućeg štapina, a u kolekciji su se nalazili i mač oštrice duge 93 centimetra, tri vojnička noža te pola kilograma crnog baruta. Gdje je Lisica nabavio svo to oružje i s kojim razlogom ga je držao u kući, još uvijek nije poznato. No, jedno je sigurno, ovom “zavidnom” kolekcijom naoružanja ne bi se posramila ni manja vojarna.
Inače, Lisica do sada nije prijavljivan policiji, a u četvrtak je prijavljen i priveden zbog ozbiljnih prijetnji vlastitoj supruzi.