Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Prostran: Jedan dio tribina će mi zapljeskati

Autor: Roman Morović

19.03.2010. 23:00
Prostran: Jedan dio tribina će mi zapljeskati

Foto: Sebastian GOVORČIN



Prostran: „Atmosfera u Zadru je dvosjekli mač”
Uoči puta u Zadar Denis Bajramović, trener Zagreba, bio je vrlo oprezan.
– Situacija u Zadru nije dobra, to je svima jasno, ali to te može ili odvesti u još veću dubiozu ili izazvati pozitivan šok. U ovom slučaju, mislim da je posrijedi čisto sportski aspekt – kazao je Bajramović i ukratko opisao igru Zadra. – Zadar kod Jusupa puno više trči, iako su to radili i prije, ali na drugačiji način. Prije su preferirali isključivo obranu, sada imaju više kredita u napadu, da ranije završavaju akcije. Igraju s duplim playom, bez prave petice. Ružić igra na fantastičnom nivou cijele sezone. Mi stoga moramo igru svesti „pet na pet”, kontrolirati susret. Imamo dvije petice, Žorića i Prkačina i to treba iskoristiti – prenosi riječi trenera Zagreba službeni portal NLB lige.Mladom razigravaču Toniju Prostranu ovo će biti prva utakmica protiv matičnog kluba.
– Ne razmišljam o tome, iako se nadam pozitivnom dočeku. U krajnjem slučaju, biti će tamo i nekih mojih prijatelja, barem jedan dio tribina će mi zapljeskati.Prostran je dobro upoznat sa teškom situacijom u Zadru, ali zna da njemu i njegovim suigračima neće biti nimalo lako.
– Bez obzira što su izgubili šanse za očekivani Final Four i to što klub tresu afere u posljednje vrijeme, neće se opustiti, to je sigurno. Ovo nam je strašno teško gostovanje, a ta atmosfera oko kluba može samo biti dvosjekli mač. Igrači se u to ne žele petljati, iako naravno znaju što se događa i nije im lako. Mislim da je najtočnije ono što su poručili, da će sve reći na parketu.O igri Zadra Prostran kaže.
– Neki igrači su dobili više slobode, konkretno Morović igra više na playu, a Stipčević nekako više na poziciji dvojke. Nekako mi se čini da su se već sada počeli pripremati za domaće prvenstvo.