Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Raštane smiruju i Makarane

Autor: Z L

19.03.2010. 23:00
Raštane smiruju i Makarane


Trećeligaši igraju 20. kolo. Raštane su u prošlom kolu slavile u Dugopolju, no danas će bez euforije dočekati Zmaja iz Makarske, tradicionalno neugodnog protivnika. Ne žele domaćini dopustiti protivniku da se razmaše, već 90 minuta kontrolirati situaciju na terenu.
– Jedva čekamo utakmicu. Želimo igrati dobro i pobijediti. Vjerujem da ćemo našim navijačima priuštiti još radosti – kazao je Marko Rogić, igrač Raštana.
Velebit traži izraz iz krize. Dočekuju Hrvace, a bodovi su imperativ. Valja se izvući iz donjeg dijela ljestvice.
– Želimo vratiti samopouzdanje, a za to će nam biti potrebna pobjeda protiv Hrvaca koje su jako dobra momčad. Mislim da to možemo ostvariti – ističe Marin Kurtin, igrač Velebita.
Primorac gostuje kod Dinare u Kninu. Zadarski trener Leo Burčul na klupi Dinare gaji napadački nogomet. Isto vrijedi i za Armanda Marenzija, stratega Primorca. U današnjem srazu u Kninu sudarit će se iste koncepcije igre. Vidjet ćemo tko će biti uspješniji Burčul ili Marenci.
– U Knin se idemo nadigravati. Nema opterećenja. Dobro stojimo na tablici i vjerujem da bi danas mogli iznenaditi i osvojiti bodove – kazao je Josip Šime Pedišić, igrač Primorca.
Raspored, danas (15): Raštane – Zmaj, Velebit – Hrvace, Dinara – Primorac, Omiš – Jadran LP, Primorac 1929 – Neretva, Zagora – Konavljanin, Jadran KS – GOŠK. Nedjelja: Neretvanac – Dugopolje, slobodan je Uskok.
Četvrta HNL – jug, A
Najzanimljiviji dvoboj je onaj u Posedarju gdje domaćini dočekuju vrlo dobru momčad Dragovoljca. Oba sastava su kompletna i svi jedna čekaju da utakmica krene. Možda malu prednost ima domaćin. Hajduk dočekuje ojačanog SOŠK-a. Hajduci se ne smiju uspavati nakon pobjede u Vodicama nego nastaviti uspješan niz. Zanimljivo će biti i u Raštanima gdje Zrmanja dočekuje u Raštanima Polaču. Galovac dočekuje Sabunjar, a Pažani će na noge probuđenom DOŠK-u.
Raspored, subota: HV Posedarje – Dragovoljac (15). Nedjelja (15): Hajduk – SOŠK, Zrmanja – Polača, Galovac – Sabunjar, DOŠK – Pag, Rudar – Vodice.
ŽNL
Vodeći dvojac u ovom su kolu domaćini što znači da su barem papirnati favoriti što u stvarnosti naravno ništa ne znači. Škabrnja će ugostiti neugodnu Croatiju, a Pakoštanci također nepredvidivu Podgradinu. Valja istaknuti da su Turanjci u prošlom kolu kao domaćini svladali Dalmatinac 4:3, a Podgrađani uvjerljivo Bibinje 5:1. Znači, obje su momčadi vrlo efikasne pa će Škabrnja i Pakoštane ako žele pobjedu morati postići barem jedan pogodak više. Ovog proljeća vrlo dobar Dalmatinac ugostit će Goricu protiv kojih će sigurno htjeti zabilježiti pobjedu, no Goričani ne žele zaostati u utrci za visok plasman. Veliki favorit je i Zlatna luka u srazu sa Zemunikom na svom Dešenju, ali je u tom slučaju lakše igrati gostu jer nema što izgubiti.
Zanimljivi okršaji očekuju se u Bibinju gdje gostuje Nova zora te na Bagatu gdje će Arbanasi ugostiti vrlo čvrstu momčad Vrčeva. Ništa manje zanimljivo neće biti ni u Zemuniku gdje Paklenici stiže NOŠK u teškoj potrazi za bodovima te u derbiju začelja između Velebita i Debeljaka.
Raspored subota (15): Paklenica – NOŠK.
Nedjelja (15): Bibinje – Nova zora, Škabrnja – Croatia, Dalmatinac – Gorica, Arbanasi – Vrčevo, Velebit – Debeljak, Zlatna luka – Zemunik, Pakoštane – Podgradina.