Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Umjetnički gen

Autor: Nikola Markulin

01.03.2009. 23:00
Umjetnički gen

Foto: Filip BRALA



Predstava se sastoji od pet izvedbenih dijelova, od kojih se posljednji zove “Umjetnički gen”


U petak navečer, u sklopu projekta “Artikultura”, u bivšem kinu Pobjeda Zadarski plesni ansmabl priredio je predstavu suvremenog plesa “Umjetnički gen”. Predstava se sastoji od pet izvedbenih dijelova, od kojih se posljednji zove “Umjetnički gen”.
Prvi je “Razgovor duše i tijela” iz istoimene predstave koja je minulog ljeta prikazana na Zadru snova, festivalu suvremenog kazališta. Koreograf i izvođač je Stošija Zrinski. Drugi dio ove predstave je “Čiji glas slušaš”, također koreografinje Stošije Zrinski. Potom slijedi “Na kvadrat”, koreografinje Mateje Bilosnić u izvedbi Filipe Bavčević, Mateje Mašine, Maše Zupčić, Maše Šimičević, Barbare Burčul, Božene Delije, Teje Strike, Valentine Viskov, Kristine Lisice, Petre Tarokić, Valentine Špalete i Mateje Bilosnić.
“Tenzije”, četvrti dio predstave, igrale su Tea Kulaš, Ines Blažević, Dominique Vrkljan, Marta Đurica, Stella Rončević, Matea Petričić, Enea Ćustić, Dora Mikecin-Zorica, Rachel Dusper i Fedra Dokoza, a koreografiju je osmislila Stošija Zrinski. Najzad, za “Umjetnički gen” koreografiju je osmislila Sanja Petrovski, a izvodile su ga Stošija Zrinski, Matea Bilosnić, Nikolina Dolfić i Matea Mašina.