Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Uspraviti poljuljane Mocire

Autor: Andrija Prović

19.03.2010. 23:00
Uspraviti poljuljane Mocire

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Porazima i ozljedama načeti Zadar danas (18.30) će u Mocirama odigrati utakmicu 19. kola u kojoj dočekuju Kaštela Adriachem. Iza rukometaša Slada dva su uzastopna neuspjeha, u prošlom kolu u Županji te ovotjedni u Kup susretu sa Moslavinom, stoga, sastavu koji i dalje gaji nade za viši rang ne preostaje ništa drugo nego uzeti dva boda. Naravno, to ni u ovom slučaju neće biti lak zadatak. Moral domaćih trenutačno nije na visokoj razini, isto kao i igre te rezultati u proljetnom dijelu prvenstva. Na njihovu nesreću i ozljede Jeraka i Bašića došle su u nezgodno vrijeme kada se lomi odluka o putnicima u Premijer ligu(no, postoji li uopće postoji pravo vrijeme za ozljede).
Nadalje, Mocire kao neosvojivu tvrđavu u srijedu su poljuljali gosti iz Kutine, a da se preko istih zidova ne bi popeli i Kaštelani, „plavi” će trebati uložiti mnogo truda. Njihova pojačanja u već spomenutom nastavku prvenstva također nisu dala ono što se očekivalo. Gol ili dva po utakmici daleko su od priželjkivanog učinka. Ukratko, Roko Paleka uoči dvoboja 19. kola ima dovoljno razloga za glavobolju, a dosad smo spominjali samo probleme domaćih. Kao da će na terenu biti jedna momčad.
Gosti definitivno nisu bezopasan sastav. Iako i oni imaju svoju tvrđavu, nije isključeno da ne mogu iznenaditi van Kaštel Gomilice. Zauzimaju stabilnu sedmu poziciju te nisu opterećeni Premijer ligom, ali niti pitanjem opstanka. To je ujedno i njihov najveći adut budući da u Zadar u prvom redu dolaze pružiti što bolju partiju, dok bi priliku za bodove znali iskoristiti.
Što se tiče ovogodišnjih ambicija Zadrana, za njihovu potvrdu još ništa nije izgubljeno, drugi su na ljestvici i zasad još drže konce u svojim rukama. No, te su niti sve tanje i tanje. Ako uistinu žele i mogu u Premijer ligu, Kaštela bi im trebala biti prva postaja na putu bez novih zaustavljanja. Krajnje je vrijeme da se zna gdje im je mjesto.
– Sumnjam da nas Kaštela mogu iznenaditi, no, utakmici moramo pristupiti uz veliku dozu opreza. Dobro se poznajemo, a kao njihovu najveću prednost istaknuo bih vanjsku liniju koja je predvođena odličnim šuterom Bujasom. Moramo pobijediti te na taj način podići samopouzdanje uoči odlučujućih prvenstvenih dvoboja , rekao je Ivan Buovac, lijevi vanjski Zadar Slada.
Raspored 19 kola Prve dukat HRL:
Zadar Slad – Kaštela Adriachem (18.30), Županja – Đakovo, Prelog – Solin, Umag – Crikvenica, Gorica – Ivančica Ivanec, Slatina – Trilj PV, Arena Jadrograd – Senj Wallenborn.