Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zebić p(r)ozvao Terkeša i Santinija

Autor: Šime Ćurko

19.03.2010. 23:00
Zebić p(r)ozvao Terkeša i Santinija


Njih dvojica bi morali riješiti utakmicu s Međimurjem. Naravno, uz podršku cijele momčadi, ali bez golova naših napadača ne znam kako možemo do tri boda – kaže Zebić


Tri utakmice, tri boda. Bez poraza, bez pobjede. Učinak je to nogometaša Zadra ovog proljeća. Zadovoljni?
– Nismo nezadovoljni. Tri proljetne utakmice donijele su nam dobru atmosferu i s obzirom da su iza nas dva teška gostovanja dosadašnji učinak možemo smatrati pozitivnim. Razina igre je zadovoljavajuća i svjesni smo da će Međimurje pokazati gdje smo zapravo – naglašava Dalibor Zebić, trener Zadra, koji se i protiv Karlovca prije 14 dana na Stanovima mogao uvjeriti da Zadar nije najbolji kad se od momčadi očekuje pobjeda.
– Nije isto igrati u Šibeniku i Maksimiru gdje je sve osim poraza veliki uspjeh, ili kod kuće kad možemo biti zadovoljni samo pobjedom. Međimurje nam je izravni konkurent u donjem dijelu ljestvice i to daje još veći značaj ovoj utakmici. Ne želim nikoga podcijeniti, ali ako je Croatia Sesvete, koja toliko dugo nikoga nije pobijedila, uspjela svladati Međimurje, onda vjerujem da to isto i mi možemo ponoviti.
Zadar je ove sezone i kad je pobjeđivao sa svojim navijačima strepio do kraja za konačan rezultat. Zebićeva momčad odavno je zaboravila kako to izgleda pobijediti s dva, tri, da ne govorimo više golova razlike.
– Ne očekujem laganu utakmicu ni protiv Međimurja. Takva smo momčad, teško pobjeđujemo i već smo naučili da do posljednje minute utakmice moramo biti oprezni.
Nije baš optimistično od Zebića, ali jest – realno. Dobro, kako takav oprezni Zadar misli pobijediti Čakovčane?
– Terkeš i Santini su dva igrača koji bi morali riješiti tu utakmicu. Naravno, uz podršku cijele momčadi, ali bez golova naših napadača ne znam kako možemo do tri boda. Nadam se da će igrači shvatiti ozbiljnost situacije, posebno kad se zna koliko je nakon svake pobjede lakše trenirati i spremati se za sljedeće utakmice.
Zadarskog trenera aktualni problemi “crveno-crnih” ne zanimaju previše.
– Kad počne utakmica igrači zabravljaju na sve probleme. Najbolji je primjer Croatija, koja je vjerojatno u najtežoj situaciji od svih klubova u Prvoj HNL, pa se svejedno bore u svakoj utakmici. Uostalom, i mi kao i ostali klubovi imamo svojih problema.
Bit će i promjena u momčadi. Ovog proljeća odlični Stjepan Skočibušić mjesto posljednjeg čovjeka obrane prepustit će Ferdi Milinu.
– Skočibušić nije trenirao cijeli tjedan zbog viroze. Milin je jednako tako dobro rješenje za tu poziciju i od njega očekujem igru kakvu je pokazao u Maksimiru. Tamo je Milin stajao deset metara od centra i tako treba igrati i protiv Međimurja, bez obzira što sada neće biti zadnji vezni nego libero. Ne mislimo se povlačiti nego od početka gurnuti Međimurje na njihovu polovicu.
Na klupu će Davor Piškor koji će prepustiti mjesto Santiniju, a nakon Šibenika, gdje je odigrao vjerojatno najbolju utakmicu u zadarskom dresu, u momčad bi mogao i Šime Maruna.
– Nismo sigurni hoće li Bilaver biti spreman. Ako ne bude ući će Maruna. Surać je spreman i on će zauzeti svoje mjesto u sredini terena. I protiv Dinama, kada smo bili bez Santinija, Suraća i Ćurjurića, pokazali smo da u ostatku igračkog kadra imamo i drugih kvalitetnih solucija.
Vjerojatni sastav: Ježina – Milin, Puljić, Glumac – Maruna, Surać, Jerbić, Banović, Čuljak – Terkeš, Santini. Pričuve: Gluić, Bilaver, Vasilj, Ćurjurić, Mitrović, Piškor, Mršić.


 ULAZNICE S 50 NA 30 KUNA




Konačno je prevladao razum. To je slobodan komentar autora teksta na odluku o smanjenju cijene ulaznica za domaće utakmice Zadra. Tako će umjesto dosadašnjih 50 kuna, a ta je cijena na snazi od ljeta 2008., za ulaz na Stanove biti potrebno izdvojiti 30 kuna. I tako do kraja sezone.
– Izvršni odbor je donio odluku da ulaznice od utakmice s Međimurjem budu 30 kuna. U obzir smo uzeli cjelokupnu gospodarsku situaciju u državi i odlučili na ovaj način potaknuti naše naviječe da u većem broju dolaze na utakmice. Problem je što je na plakatu za dvoboj s Međimurjem otisnuta cijena ulaznica od 50 kuna, a ta se pogreška dogodila jer su plakati tiskani prije odluke o promjeni cijene ulaznice – objasnio je Josip Bajlo, sportski direktor koji je dodao da se nada i većem odazivu Tornada.
– Prošli put je između Tornada i policije bilo nekih nesporazuma. Ovaj put bi sve trebalo biti u redu.
Inače, Tornado će prije utakmice svojim članovima ulaznice dijeliti ispred CB Šiljo od 14 sati.


 ČETIRI I POL MJESECA BEZ POBJEDE


Zadrani su ove sezone ostvarili pet pobjeda, posljednju još 7. studenoga prošle godine na Stanovima protiv Varteksa. Nakon toga uslijedila su tri poraza (Zagreb 0:4, Cibalia 0:2, Hajduk 1:2) i tri podjele bodova (Šibenik 1:1, Karlovac 1:1, Dinamo 0:0). Kad se sve zbroji od mogućih 18 bodova u posljednjih šest kola Zadra je osvojio tri. Malo, premalo.


 STOPOSTOTNI S MEĐIMURJEM


U Prvoj HNL Zadar je triput bio domaćin Međimurju i svaki je put momčad sa Stanova pobijedila (2:1, 1:0, 4:0). Rijetke su momčadi s kojima Zadar ima tako pozitivan učinak.


 MILIN: STRPLJENJA, MOLIM!


Ferdo Milin dobro je prognozirao da će biti u momčadi za Dinamo. Protiv Međimurja bi vjerojatno bio na klupi da se nije razbolio Skočibušić.
– Najvažnije je igrati strpljivo, onako kako smo igrali na posljednja dva gostovanja. Nama se kod kuće događa da navalimo prvih 20-ak minuta i ako u tom periodu ne postignemo gol postajemo nervozni i mi i publika. Protiv Karlovca smo zabili u 90. minuti, a da smo bili strpljiviji možda smo mogli i ranije. Utakmica se igra dok sudac ne označi kraj i tako se trebamo postaviti, bez obzira igramo ili kod kuće ili na gostovanju – smatra Milin.