Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Dvorski dao ostavku na članstvo u NO “Čistoće”

19.03.2012. 23:00
Dvorski dao ostavku na članstvo u NO “Čistoće”


Rudolf Dvorski, inače član Predsjedništva Hrvatske stranke prava “Dr. Ante Starčević”, podnio je ostavku na mjesto člana Nadzornog odbora zadarskog komunalnog poduzeća “Ćistoća”.
– Neopozivu ostavku podnio sam predsjedniku Nadzornog odbora i gradonačelniku Zvonimiru Vrančiću, a poslat ću je na uvid i direktoru “Čistoće” Tomislavu Ćurku. Mislim da je “Čistoća” jedna od boljih komunalnih tvrtki i da je Tomislav Ćurko dobro vodi, a ostavku sam podnio jer se ne slažem s politikom osnivača, to jest Grada Zadra. Ne slažem se s najavljenim poskupljenjem usluga “Čistoće” o kojima sam saznao iz medija, a koje bi prema tim informacijama trebale poskupjeti zbog povećanja PDV-a za 2 %. Ne slažem se, tim više što Grad Zadar duguje veliki novac proračunskim korisnicima. Smatram da je ova ostavka nužan moralan čin kojim se pokazuje vjerodostojnost politike HSP-a “Dr. Ante Starčević”, rekao je Dvorski.
Dvorski je u Nadzorni odbor “Čistoće” bio imenovan u listopadu 2009. Mjesečna naknada za članstvo u tom Nadzornom odboru iznosi 1.000 kuna. Predsjednik NO “Čistoće” je pročelnik Upravnog odjela za gospodarenje imovinom Grada Zadra Rajko Jurin, a uz predstavnika zaposlenika, članovi su HDZ-ovci Dubravko Milin i Davor Lončar, načelnik Općine Poličnik.