Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Maja Marković, Laura Nižić i Dora Ivankov najbolje

19.03.2012. 23:00
Maja Marković, Laura Nižić i Dora Ivankov najbolje


Gimnazija Vladimira Nazora jučer je bila domaćin Županijskog natjecanja iz talijanskog jezika. Kako nas je izvijestila predsjednica Županijskog povjerenstva Sandra Šango, na Listi A prvo mjesto pripalo je učenici Maji Marković (Gimnazija Jurja Barakovića, mentorica prof. Ingrid Grbavac), na drugom mjestu je Laura Nižić (Gimnazija Jurja Barakovića, mentorica prof. Ingrid Grbavac), a na trećem mjestu je Dora Ivankov (Gimnazija Vladimira Nazora, mentorica prof. Sandra Rokov). Od 4. do 6. mjesta su učenici SS Bartula Kašića Pag (mentorica prof. Teuta Dragoslavić) i to redom: Mateja Knežević, Ivana Šanko i Andrea Radoslović. Učenici SS Bartula Kašića Pag Mislav Karavanić i Silvia Fabijanić nisu pristupili natjecanju. Na Listi B natjecanja, prvo mjesto pripalo je Darijanu Vertovšeku (Gimnazija Vladimira Nazora, mentorica prof. Dubravka Marcelić), a na drugom mjestu je Josipa Miočić (Gimnazija Franje Petrića, mentorica prof. Alida Mikulić). Na Listi C prvi je Josip Ivanov (Gimnazija Vladimira Nazora, mentorica prof. Dubravka Marcelić), a Božena Sikirić je druga (Klasična gimnazija Ivana Pavla II., mentor prof. Neven Nižić). Na Listi A – nastavljači, sva četiri mjesta pripadaju učenicima Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole Zadar (mentorica prof. Ecija Borčić-Peruza) i to redom: Marija Pedić, Marija Jureško, Josipa Bašić i Lucia Meštrović.




Županijsko natjecanje iz francuskog jezika


Zadarska Gimnazija Vladimira Nazora jučer je bila domaćin Županijskog natjecanja iz francuskog jezika za učenike srednjih škola. Iako ovo natjecanje nije toliko brojno poput natjecanja iz zastupljenijih stranih jezika poput engleskog i njemačkog, ipak imamo učenike koji su se izborili za natjecanje. U kategoriji “gimnazijalci – početnici” natjecali su se učenici Gimnazije Vladimira Nazora, predvođeni mentoricom prof. Svjetlanom Perom. Prvo mjesto osvojila je Marta Ugraković, drugi je Darijan Vertovšek, a na trećem mjestu je Karla Burčul, izvijestila nas je predsjednica Županijskog povjerenstva natjecanja, Ecija Borčić-Peruza.


Karla Burčul najbolja u španjolskom




Mogućnost učenja španjolskog jezika u hrvatskim srednjim školama imaju tek rijetki učenici, uglavnom gimnazijalci. Karla Burčul, maturantica Gimnazije Vladimira Nazora iz Zadra u kojoj je jučer održano Županijsko natjecanje iz španjolskog jezika za srednje škole, jedina je koja je ispunila sve uvjete za sudjelovanje na natjecanju na kojem je osvojila 68 bodova. Njezina mentorica, ujedno i predsjednica Županijskog povjerenstva natjecanja, je prof. Sunčica Mustać.