Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Oporbeni vijećnici napustili sjednicu, kvorum osigurao HSS-ovac Maržić

19.03.2012. 23:00
Oporbeni vijećnici napustili sjednicu, kvorum osigurao HSS-ovac Maržić


Sjednica Gradskog vijeća Paga jučer je počela s pet sati odgode. Vijećnici Paške stranke i SDP-a koji su u oporbi, napustili su sjednicu prije izglasavanja dnevnog reda, odnosno prije nego je službeno počela. Igor Karavanić, predsjednik Paške stranke i gradski vijećnik i Josip Tičić, predsjednik Kluba vijećnika SDP-a su rekli kako ne žele sudjelovati u radu sjednice zbog omalovažavanja vijećnika i Gradskog vijeća.
– Materijali za sjednice Vijeća su obrazloženi sa samo nekoliko rečenica, a to nije dovoljno. O nekim točkama dnevnog reda ne možemo raspravljati jer materijale ne dobivamo na vrijeme i do sjednice ih ne možemo proučiti. Dnevni red se dopunjava točkama o kojima nismo prethodno obaviješteni. To je omalovažavanje vijećnika i Gradskog vijeća i zbog toga, u znak protesta, napuštamo sjednicu, rekao je Josip Tičić.
Nakon odlaska vijećnika oporbe u Gradskoj vijećnici ostalo je sedam vijećnika, a kako Gradsko vijeće Paga ima petnaest vijećnika sjednica se nije mogla nastaviti. Vladajuća koalicija u kojoj su HSP, HDZ, HNS, HSS i nezavisni vijećnik željela je nastaviti sa sjednicom, no nedostajao im je jedan vijećnik. Predsjednik Gradskog vijeća Branimir Paro Vidolin (HDZ) je odgodio sjednicu za pet sati. Vijećnici vladajuće koalicije su pozvali vijećnika Eduarda Maržića (HSS) koji je došao i sjednica je nastavljena.
– Ovo što su napravili vijećnici oporbe je neshvatljivo i pokazuje kako im nije u interesu dobrobit Paga. Pokazali su kako ne žele sudjelovati u raspravi o pripremama za obilježavanje Dana Grada Paga, o dodjelama javnih priznanja, a u dopuni dnevnog reda bila je i rasprava o izgradnji zgrade za Srednju školu Bartola Kašića. Vijećnici oporbe su pokazali da ih to ne zanima, rekao je gradonačelnik Paga Ante Fabijanić.
Na sjednici se raspravljalo o izmjenama i dopunama plana nabave Grada Paga za 2012. godinu, o Odluci o izradi UPU-a turističke zone Kotica, o Odluci o komunalnom doprinosu, a gradonačelnik Ante Fabijanić je podnio Izvješće o radu za razdoblje od srpnja do prosinca 2011. godine.