Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Pupić-Bakrač: Ne možemo podržavati kandidata koji je Hypo namjesnik za Zadar!

Autor: Nives Rogoznica

19.03.2013. 23:00
Pupić-Bakrač: Ne možemo podržavati kandidata koji je Hypo namjesnik za Zadar!

Foto: Marin GOSPIĆ



Ivo Bilić je za vrijeme komunizma bio visokopozicionirani režimski čovjek, a nakon toga predstavnik krupnog kapitala koji je sudjelovao u uništavanju zadarske privrede i osiromašivanju građana koje su banke provele na zakonom legaliziranoj pljački – Marko Pupić-Bakrač


Marko Pupić-Bakrač, član Saveza za etičku i građansku Hrvatsku oštro je reagirao na podršku koju je predsjednik Saveza don Ivan Grubišić dao Ivi Biliću, SDP-ovom nestranačkom kandidatu za zadarskog gradonačelnika. Pupić-Bakrač je u svojem reagiraju najavio izlazak na izbore neovisno o Savezu za etičku i građansku Hrvatsku što uključuje i njegovu kandidaturu za zadarskog gradonačelnika.
– U Zadru neće izići lista Saveza u pravom smislu riječi, jer, da bi se to dogodilo, svi koji se nalaze na listi trebali bi biti članovi Saveza. Izići će moja nezavisna lista u kojoj će participirati članovi Saveza. Takva lista nema obvezu pridržavati se pravila o nekoaliranju s političkim strankama. Štoviše, razgovori o koaliciji naše nezavisne liste s jednom političkom opcijom su pred samim krajem te će vjerojatno uskoro biti objavljen naš zajednički izlazak na izbore. Ta politička opcija nije ni HDZ, ni SDP, napisao je Pupić-Bakrač u svojem reagiranju.
– Što se tiče don Ivanove osobne podrške Ivi Biliću, ona je rezultat direktnih pregovora pojedinaca iz zadarskog SDP-a s don Ivanom koji u ovom slučaju nije baš najbolje upoznat sa situacijom. Svi članovi zadarskog SGEH su protiv bilo kakve podrške Ivi Biliću. Ne možemo podržavati kandidata koji je u stvari Hypo namjesnik za Zadar.