Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Pijani pacijent prijetio da će bombom raznijeti hitni prijem

19.03.2017. 23:00
Pijani pacijent prijetio da će bombom raznijeti hitni prijem


Vidno pijani 38-godišnjak došao je u subotu navečer, oko 20 sati na Objedinjeni hitni bolnički prijem u zadarsku bolnicu te nezadovoljan uslugom više puta zaprijetio da će iz automobila donijeti bombu i raznijeti OHBP skupa sa svima prisutnima.
Prema neslužbenim informacijama preplašeni pacijenti koji su u to vrijeme bili u čekaonici pobjegli su van, a muškarac je na Hitni prijem došao nakon što je već bio pregledan na psihijatriji od strane dežurne liječnice koja ga je htjela hospitalizirati. Muškarac je navodno prije toga u ljutnji pobacao papire po psihijatrijskoj ambulanti, a sve zato jer mu se nije svidjelo što je liječnica napisala da je u vidno alkoholiziranom stanju. Prema priči osoblja, koje se zateklo sinoć u smjeni, muškarac je uporno tražio da ga na Hitnom prijemu pregleda drugi psihijatar, iako su na tom odjelu samo kirurg i internist.
Intervencijom policije utvrđeno je da muškarac u krvi ima 2,42 promila alkohola te je udaljen iz bolnice, a eksplozivna naprava nije pronađena, doznaje se iz Policijske uprave Zadar.
– Muškarac je odvezen je u policijsku postaju, gdje je zadržan do otrježnjenja i protiv njega je podignut optužni prijedlog zbog remećenja javnog reda i mira, potvrdili su iz PU zadarske, a on je jučer odveden i pred dežurnog suca za prekršaje koji je dalje odlučivao o kazni.
Ovo nije prvi napad nezadovoljnih pacijenata na liječnike, a napadi su osobito česti na OHBP-u pa na tom odjelu zaštitari moraju reagirati češće nego drugdje. Najpoznatiji zadarski napad na liječnika dogodio se prošlo ljeto, u kojem je pacijent u bolničkom krugu napao neonatologa Ivicu Glavana koji je zadobio teške tjelesne ozljede te je kasnije podvrgnut i operativnom zahvatu, a u javnosti je odjeknuo i slučaj ispred rađaone kada je nezadovoljni otac nogom razbio vrata rađaone. Zbog svega ovoga strukovni su sindikati krajem prošle godine tražili izmjenu Kaznenog zakona kako bi se napad na zdravstveno osoblje sudski gonio po službenoj dužnosti.