Jo Nesbo dolazi u Zadar predstaviti svoj roman Macbeth!

Slika korisnika valentinam
Popularni pisac gostovat će 10. svibnja u Gradskoj knjižnici
Nesbou ovo nije ni prvi posjet Zadru, naime prije četiri godine ljetovao je s obitelji u našem gradu, a tada je iskoristio i blizinu Paklenice, kao strastveni penjač
Jo Nesbo

Planetarno popularni pisac trilera Jo Nesbo stiže u dugo  iščekivani posjet Hrvatskoj, gdje će boraviti od 8. do 11. svibnja, a u sklopu kojega će posjetiti i Zadar. Informacija je to koju je na svojim stranicama objavila izdavačka kuća Fokus. Nesbo dolazi u sklopu svjetske promocije novog romana Macbeth, koji kod nas izlazi isti dan kada i u svijetu. Roman je pisan po motivima klasika svjetske književnosti Williama  Shakespearea, a svoju zadarsku premijeru imat će 10. svibnja u 17 sati u  Gradskoj knjižnici Zadar kada će se fanovi ovog pisca imati priliku  družiti s njim.

Jo Nesbo ima posebnu vezu s Hrvatskom; malo je poznato da je radnju jednog od svojih prvih romana smjestio u Zagreb te da su ga, kao  strastvenog penjača, očarali naši gorski masivi. Nesbou ovo nije ni prvi  posjet Zadru, naime prije četiri godine ljetovao je s obitelji u našem gradu, a tada je iskoristio i blizinu Paklenice kako bi uživao u penjanju.

Stoga nimalo ne čudi što se taj norveški pisac,  tvorac Harryja Holea –  briljantnog i ćudljivog, porocima sklonog policajca – izuzetno raduje dolasku u Hrvatsku.

 

 

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)