SDP: Gaženica ne smije pasti!

Slika korisnika valentinam
Pridružili se protivnicima odluke odgovornih
U ovom slučaju sve je realizirano pod velom tajne, a na štetu generacija Zadrana koje dolaze!, navodi Antun Novoselović, predsjednik SDP-a Zadar
Zvonko KUCELIN
Antun Novoselović, SDP

Dok čekamo priopćenje Splićanina Jerka Trogrlića, PR maga  Branka Dukića, koji će odlazak OTP banke iz Zadra u Split zasigurno proglasiti najvećim uspjehom zadarskog gradonačelnika i za to uzeti mjesečnih 14 tisuća kuna, značajan projekt grada Zadra odlazi u ruke netom  osnovanoj firmi, navodi se u priopćenju SDP-a Zadar.

O važnosti projekta luke Gaženica slušamo godinama iz usta lokalnih  HDZ-ovaca i njihovog šefa Božidara Kalmete s posebnim naglaskom na  važnost putničke zgrade terminala i 1000 novih radnih mjesta. Čudi nas  da je za tako značajan projekt pristigla samo jedna ponuda. 

Trudili su se da u što kraćem roku po sumnjivom modelu koncesioniranja predaju Gaženicu u ruke koncesionara. Računica je jasna, po ovom  modelu potrebno je više od 100 godina da isplatimo samo zgradu terminala. Neshvatljiva je činjenica da se stalni dio koncesijske naknade  ne  povećava s očekivanim povećanjem prometa, već bi se prihod Lučke  uprave Zadar povećavao samo iz varijabilnog dijela, a dobro znamo kako  gospodarski subjekti u stranom vlasništvu na zadarskom području, koje  je HDZ  doveo, prikazuju svoje prihode i koliko poreza plaćaju u RH.

Koncesija sama po sebi ne bi bila problem ako naše vrijednosti dajemo na upravljanje provjerenim i respektabilnim tvrtkama. Nažalost, u  Zadru je postala praksa da se koncesije daju tek osnovanim tvrtkama čije  je vlasništvo, način rada i poslovanje potpuna nepoznanica, što nas s  pravom navodi na sumnju u pogodovanje i koruptivne radnje.

Cijeli proces je proveden vrlo netransparentno. Radi se o luci izgrađenoj javnim novcem stoga bi  javnost trebala biti uključena u proces  i imati na uvid pod kojim uvjetima se to daje u koncesiju. U ovom  slučaju sve je realizirano pod velom tajne, a na štetu generacija Zadrana  koje dolaze!

SDP Zadar se oštro protivi ovoj koncesiji i poziva Zadrane da dignu  svoj glas jer Gaženica ne smije pasti!, zaključuje se u propenju koje potpisuje predsjednik GO SDP-a Zadar, Antun Novoselović.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (3 glasova)

Komentari

Slika korisnika mete
Kada bi u Zadru postojala prava oporba onda ovakve stvari ne bi se događale. U Zadru postoji capo Kalmeta i svi mu se pokoravate. Zadar funkcionira po modelu Sicilije prije dvadesetak godina. Zato ne cvilite bez veze.