DUKIĆ Ukoliko nakon izgradnje stanova na Crvenim kućama bude zainteresiranih, pripremiti ćemo novi projekt POS stanova

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Kolegij gradonačelnika
Marin GOSPIĆ
Na današnjem Kolegiju bilo je govora i o POS-ovim stanovima

Svi preduvjeti za početak gradnje stotinu stanova za mlade zadarske obitelji iz POS programa na predjelu Crvene kuće ostvareni su pa bi i gradnja mogla uskoro započeti, rečeno je, među ostalim, na današnjem kolegiju gradonačelnika gdje je predstavljen nacrt ugovora između Grada Zadra i Agencije za poticajnu stanogradnju (APN). Gradonačelnik Branko Dukić kazao je kako se što nižom cijenom po metru četvornome stambenog prostora želi pomoći mladim obiteljima da rješe to životno pitanje, ali i ostanu u Zadru. Pročelnica Mirjana Zubčić podsjetila je kako je zbog velikog interesa za POS stanove
napravljena izmjena i dopuna prostornog plana u tom dijelu čime je omogućena gradnja 40-ak stanova više nego je prvotno bilo predviđeno.

- Na listi smo imali 203 potencijalna kupca 2016. godine, a njih 36 je u međuvremenu riješilo svoje stambeno pitanje. U meduvremenu je stupanjem na snagu novog Zakona o upravljanju državnom imovinom 2018. godine otvorena mogućnost stjecanja vlasništva Republike Hrvatske bez naknade pa i u slučaju poticane stanogradnje. Iskoristili smo tu mogućnost što će sigurno utjecati na cijenu stanova. Naša obaveza je izgradnja komunalne infrastrukture, izjvila je Zubčić, a pročelnik Darko Kasap podsjetio je kako je Grad na tom području u posljednjih nekoliko godina u komunalnu infrastrukturu uložilo 17,5 milijuna kuna.

- Dakle, na tom smo području mi već spremni što se tiče kopmunalne infrastrukture. Još će biti potrebno izgraditi samo visokonaponsku mrežu na trafostanicama, kazao je Kasap, a gradonačelnik Dukić dodao je kako će Grad, ukoliko i nakon izgradnje stanova na Crvenim kućama i dalje bude zainteresiranih, pripremiti novi projekt POS stanova po istom modelu.

- U tijeku su radovi u pet ulica, oni idu prema projektnom planu, a vrijednost im 1,8 milijuna kuna. U prvom tjednu travnja trebali bi biti dovršeni radovi na prvoj fazi u Ulici Nikole Tesle vrijedni 4,8 milijuna kuna, a na jesen će krenuti druga faza radova. Radovi na putu Stanova vrijedni 6,7 milijuna kuna također idu svojim tijekom i očekujemo dovršetak polovinom lipnja, izvjestio je Kasap dodajući kako su i radovi na spojnoj cesti J. Križanića pri kraju te da će se na jesen tamo graditi raskrižje.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (2 glasova)