Mjerenje šećera i tlaka u pokretnoj ambulanti

Slika korisnika mkvanja
Preventivna akcija u organizaciji Udruge Cukrići
Akciju organiziramo uz pomoć učenika i djelatnika Medicinske škole Ante Kuzmanića i stručnog osoblja tvrtke MED TRUST d.o.o., kako bismo ukazali na važnost što ranijeg dijagnosticiranja šećerne bolesti što je bitno u liječenju. Radi se, naime, o bolesti koja je podmukla upravo zato što ne boli i ne otkriva se odmah, a ima katastrofalne posljedice, ističe Doris Bailo
Arif SITNICA
Zainteresirani Zadrani jučer su ispred Trgovačkog centra mogli napraviti mini kontrolni pregled

Zadarska Udruga Cukrići koja okuplja djecu oboljelu od dijabetesa i njihove roditelje s prostora Zadarske županije organizirala je jutros ispred Trgovačkog centra svoju već tradicionalnu akciju preventivnog mjerenja šećera i krvnog tlaka. Akcija je jedna u nizu sličnih događanja kojima ova aktivna udruga želi informirati i senzibilizirati javnost o šećernoj bolesti, kao i problemima s kojima se svakodnevno suočavaju osobe oboljele od dijabetesa.

Mjerenje šećera i tlaka zainteresiranim građanima provedeno je u pokretnoj ambulanti Wellion Mobile austrijska tvrtka MED TRUST d.o.o., koja se dugi niz godina bavi inovacijama na području dijabetesa.

- Akciju kao i prošle godine organiziramo uz pomoć učenika i djelatnika Medicinske škole Ante Kuzmanića i stručnog osoblja tvrtke MED TRUST d.o.o., kako bismo ukazali na važnost što ranijeg dijagnosticiranja šećerne bolesti što je bitno u liječenju. Radi se, naime, o bolesti koja je podmukla upravo zato što ne boli i ne otkriva se odmah, a ima katastrofalne posljedice, ističe predsjednica Udruge Cukrići Doris Bailo, te dodaje kako ljudi često nisu svjesni koliko je važno kontrolirati šećer, te su slabo educirani o dijabetesu sve dok se sami ne razbole. Upravo stoga su ovakve besplatne preventivne akcije često prilika za rano prepoznavanje bolesti.

Inače, za razliku od dijabetesa tipa II koji nastaje neprimjetno, početak dijabetesa tipa I je buran i praćen visokim vrijednostima glukoze u krvi, a obično se javlja u mlađih osoba i djece.

Navedimo još kako je tvrtka MED TRUST d.o.o. potrebitima i osobama kod kojih je ustanovljen povišeni šećer u krvi poklanjala aparate za mjerenje glukoze.

Također, iz Udruge Cukrići doznajemo kako će se roditelji djece oboljele od dijabetesa, članovi ove udruge, kao i "Cukrići" stariji od 16 godina ove godine uključiti u svjetsku utrku Wings for Life World Run koja i ove godine starta iz grada domaćina Zadra, 5. svibnja i kojom se svijet ujedinjuje u istom cilju - trčati za one koji to ne mogu i pronaći lijek za ozljede leđne moždine.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno