Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Na adrese 38500 obveznika plaćanja komunalne naknade idući tjedan poslat će se nova rješenja

20.03.2019. 20:48
Na adrese 38500 obveznika plaćanja komunalne naknade idući tjedan poslat će se nova rješenja


O stanju komunalnih radova na području grada na današnjem Kolegiju gradonačelnika izvjestio je pročelnik Robertino Dujela.
– Komunalni odjel ciljao je s pojačanim intezitetom radovima upravo za ovaj dio godine kako bi nakon Uskrsa pa do konca turističke sezone prometnice barem u našem dijelu odgovornosti bile prohodne i dostupne svima u cijelosti, kazao je Dujela i nabrojio desetak ulica koje su dijelom ili u cijelosti presvučene asfaltom.
– Završeni su radovi na nogostupu ulice Stjepana Radića čime je ta ulica dobila dodatni štih urbanosti. Sanirali smo pješački drveni most kod TIZ-a, uredili nova parkirna mjesta na više lokacija na Bilom Brigu. Trenutno je ugovoreni izvođač u Petrčanima na uređenju preostalog dijela nogostupa i parkinga uz obalu, te su jutros započeli radovi u Kaljskoj na uređenju nogostupa, a na Novom Bokanjcu krećemo s uređenjem autobusnog ugibališta, dok ćemo na Smiljevcu po završetku radova Vodovoda i Odvodnje nastojati presvući asfaltnim slojem ostatak prometnica koji nije bio pod obuhvatom radova, kazao je Dujela te je podsjetio na nedavno uređeni drugi park za pse na Višnjiku dodavši kako je uređen i dio obale gdje bi vlasnici mogli boraviti sa svojim kućnim ljubimcima. U nizu odrađenih poslova spomenuo je i postavljanje i obnovu više od 60 klupa te 40 novih košara za otpatke na javnim površinama po gotovo svim mjesnim odborima, a najavio je i skoru sadnju drvoreda i uređenje zelenih površina koje će odraditi TD Nasadi.
– UO za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša poslat će u tekućem tjednu na adrese 38500 utvrđenih obveznika plaćanja komunalne naknade nova rješenja usklađena sa Zakonom o komunalnom gospodarstvu i novom Odlukom o komunalnoj naknadi. Svim utvrđenim korisnicima vrijednost komunalne naknade, ukoliko nije bilo promjene kvadrature nekretnine, ostaje nepromijenjena. Za razliku od starog Zakona, gdje je rješenjem bio utvrđen mjesečni iznos naknade, novi Zakon obvezuje nas na utvrđivanje iznosa na godišnjoj razini, ali će građani i dalje moći račune plaćati kvartalno, pojasnio je Dujela spominjući i tri točke iz domene zaštite okoliša koje će iznijeti pred Gradsko vijeće na idućoj sjednici, a koje se odnose na lokacije i količine odbačenog otpada i troškove uklanjanja za 2018. godinu te planu za 2019.