Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Tomislav Bralić i klapa Intrade zapjevali za korisnike Doma za starije i nemoćne na Sfingi

20.03.2019. 19:43
Tomislav Bralić i klapa Intrade zapjevali za korisnike Doma za starije i nemoćne na Sfingi


U čitaonici i dvorani u Domu za starije i nemoćne Zadar, prostoriji koja je inače namijenjena za raznorazne aktivnosti korisnika, danas se tražilo mjesto više. Naime, u posjet korisnicima Doma došla je klapa Intrade i pjesnik Ante Sikirić kako bi održali kratak koncert i unijeli malo klapskog ugođaja u jedan sasvim običan dan.
Bez posebnog povoda i najave, Tomislav Bralić i njegovi klapski kompanjoni ostvarili su dugogodišnju želju korisnika Doma i priuštili im događaj za pamćenje. Dajana Sakić Grdović, socijalna radnica u Domu, kazala nam je kako korisnici Doma već neko vrijeme pitaju hoće li im doći Intrade, a najupornija među njima, i njihova najveća obožavateljica, umirovljena profesorica, Gordana Vojvodić, napravila je korak dalje.
– Gordana je kontaktirala umjetničkog voditelja Davora Petrovića, bila je zaista uporna i evo, zahvaljujući njoj, danas smo uživali u njihovom koncertu, kazala je Saković Grdović dodavši kako Dom već sedam godina zaredom na Valentinovo svojim koncertima uveseljava bend Zaratino, a pored njih, često im u posjet dolaze KUD-ovi, škole, zborovi, …
– Tu su uvijek neka događanja i razni sadržaji, radionice, grupa čitanja,… Ima za svakog ima ponešto, a sljedeće što će naši korisnici popratiti je manifestacija Zadar čita, 29. ožujka, kazala je.
„Svaki dan ih slušam, otvorim i vrata od svoje sobe pa Intrade odzvanja hodnicima…“ Vedra i nasmijana, 85-godišnja Gordana Vojvodić, umirovljena je profesorica i u Domu je već 3 godine i kaže kako ne žali ni minute od kada je došla.
– Imam predivnu sobu, božanstven pogled, svaki dan uživam u akvarelu sunca i mora, … Tako sam sretna što sam tu. Nitko od mojih nije znao da sam se iz svog stana preselila u Dom, već su to saznali tek kad su mi htjeli doći u posjetu. Tada sam im rekla da dođu na drugu adresu, kazala je Gordana kroz smijeh. Kazala nam je kako već godinu i pol dana zivka Intrade da dođu, ali nikako nisu mogli uhvatiti vremena. I danas se napokon sve poklopilo.
-Toliko sam uzbuđena da me malo i strah. Obožavam ih. Imam njihov CD, i svakog dana ih slušam u svojoj sobi, čak otvorim i ulazna vrata pa njihove pjesme odzvanjaju hodnicima. Tada mi svi krenu pljeskati jer im bude drago, a i razveseli ih, ispričala nam je.
Petrović: Ne možeš ostati hladan kada vidiš koliko ti se vesele
Klapa Intrade prvi je put nastupila u ovom Domu za starije osobe. Već dugo im je želja, kazao nam je Tomislav Bralić, no obaveze su ih stalno sprječavale.
– Ali, napokon smo tu i izvršili smo dano obećanje, kazao nam je Tomislav Bralić nakon koncerta, a potom mu se pridružio i umjetnički voditelj Davor Petrović dodavši kako je ovo jedan mali poklon za sve korisnike Doma u sklopu Korizme, a kako bi im donijeli malo radosti.
– Osim klapske pisme, bio je tu i pjesnik Ante Sikirić tako su okupljeni mogli uživati u redu pjesme i redu poezije, a sve skupa u trajanju od oko pola sata. Petrović je naglasio kako im je drago da su tu nastupili jer su čuli da ih korisnici jako vole slušati pa stoga i nada da će im ovaj događaj ostati u lijepom sjećanju. Samo su jednom do sada nastupali u domu za starije, i to u Sloveniji. Ovo im je prvi ovakav posjet Domu za starije i nemoćne osobe Zadar, ali svakako neće biti i posljednji.
– Obišli smo svijeta, nastupali na svakakvim mjestima, ali nastupati za naše stare, i to baš u Zadru, budi posebne emocije. Kada vidimo da i u poodmaklim godinama još uvijek u malim stvarima vide radost, pa tako i u našoj glazbi, nešto je na što ne možeš ostati hladan, kazao je Petrović.