Morović kandidat za načelnika koalicije HSS-SDP-HNS

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
sdpsali
Potpisnici koalicijskog sporazuma Zoran Morović, Ante Vodopija i Marin Odvitović s kanididatom za zamjenika načelnika Ivanom Orlićem

Predsjednik Općinske organizacije HSS-a Sali Zoran Morović na izbore za načelnika općine Sali izlazi kao kandidat koalicije HSS-a, SDP-a i HNS-a. Kandidat za zamjenika načelnika općine je nestranački Ivan Orlić iz kvote HSS-a. Tri stranke utvrdit će i zajedničku listu za Općinsko vijeće koje broji 13 članova.

Izvijestio je to Zoran Morović nakon što je prošle subote, 18. travnja potpisan sporazum čiji su, uz čelnog čovjeka saljskog HSS-a, supotpisnici Ante Vodopija za SDP i Marin Odvitović za  HNS.              

Program s kojim kreću u osvajanje vlasti nosi naziv "Vratiti život na otoke".

- Najvažnije pitanje za otoke, a osobito one koji spadaju u prvu skupinu nerazvijenih otoka, jest da država svoj pristup razvitku otoka, iz postojećeg sustava tihog umiranja otoka, promijeni u sustav ubrzanog razvitka i to se svakako odnosi na Dugi otok i otok Žverinac, kazao je Morović predstavljajući izborni program.

Svojim primarnim zadatkom koalicija smatra izgradnju vodoopskrbnog sustava i sustava odvodnje za sva mjesta cjevovodom Zadar - otok Ugljan - otok Iž - otok Rava te Dugi otok i otok Žverinac, a planiraju realizirati ove projekte do kraja mandata 2013. godine. U programu koalicije planira se izmjenama i dopunama Prostornog plana Općine osigurati prostore za izgradnju više malih poslovnih i gospodarskih zona otočnih marina te državu obvezati da uloži sredstava u komunalno uređenje spomenutih zona, a od Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja tražit će i da se značajnijim novčanim potporama unaprijedi ulov plave ribe, izgradnja i manjih ulovnih brodova te proizvodnja ribljih konzervi.

Također, planiraju osigurati prijevoz robe trajektima iz Zadra i u Zadar bez naknade, osposobiti poljske putove zbog prolaza cisterni s vodom za navodnjavanje nasada, uspostaviti redovni autobusni promet između zapadnog i južnog dijela Dugog otoka te uz već postojeću trajektnu vezu Zadar - Brbinj, uvesti i novu između Zadra i Zaglava. Na Dugom otoku žele osigurati ljekarnu i brzi ambulantni brod te heliodrom, a za početak obećavaju noćnu rasvjetu na heliodromu Hrvatske vojske na Veloj straži. Važnim preduvjetom razvitka otoka smatraju i uvođenje širokopojasnog ADSL interneta. U planu imaju i dodatno stimulirati dolazak nastavnika na otok te im osigurati smještaj i tijekom ljeta, izgraditi sportsku dvoranu, popraviti prazne školske zgrade i utvrditi im namjenu.

Koalicija HSS-SDP-HNS će za protukandidate imati Marina Buturića koji će kandidaturu istaknuti u ime HDZ-a, a za njegovog zamjenika natjecat će se Dragan Ramov.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno