Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Povratak u Grigor Vitez

Autor: Teuta Babajko Jamičić

19.04.2009. 22:00
Povratak u Grigor Vitez

Foto: Adam VIDAS



Prvi je radni dan i svi smo pomalo uzbuđeni. Stari polaznici “Grigora Viteza”, konačno su se vratili iz “Vruljice”, gdje su išli u vrtić dok se ovaj obnavljao i rekonstruirao. Djeca su jedva dočekala povratak u svoj vrtić, kaže odgojiteljica Ivanka Ombla


Nakon godinu i pol dana “podstanarstva” u “Vruljici”, 56-ero malih polaznika “Grigora Viteza”, konačno se vratilo u svoj “stari” vrtić! Na mjestu “starog” vrtića, mališane je jutros dočekalo novo, dječjem oku veselo i vedro zdanje, zbog kojega s njihovih malih lica nije silazio osmijeh.
Podsjetimo, rekonstrukcija i obnova Dječjeg vrtića “Grigor Vitez”, područnog vrtića odgojno-obrazovne ustanove “Radost”, kojom su udvostručeni postojeći kapaciteti, trajala je gotovo godinu dana. Radove, vrijedne 9 milijuna, izvodila je tvrtka građevinska “Ploter”.
U srijedu će se mališanima iz “Vruljice”, pridružiti i novoupisana djeca, tako da će “Grigor Vitez” imati ukupno 165 polaznika u redovnom desetosatnom programu te 29 u programu male škole. S mališanima u “Grigoru Vitezu” radi 15 odgojiteljica, koje su iznimno zadovoljne uvjetima za rad u vrtiću. Prvi radni dan u “Grigoru Vitezu” protekao je u iznimno vedrom i veselom ozračju jer su ga dugo čekala djeca, ali i osam novih odgojiteljica.
– Prvi je radni dan i svi smo pomalo uzbuđeni. Stari polaznici “Grigora Viteza”, konačno su se vratili iz “Vruljice”, gdje su išli u vrtić dok se ovaj obnavljao i rekonstruirao. Djeca su jedva dočekala povratak u svoj vrtić, cijelo jutro oduševljeno pretrčavaju dnevne boravke i istražuju nove igračke, jednostavno su preuzbuđeni, naravno u pozitivnom smislu, govori Ivanka Ombla, odgojiteljica u “Grigoru Vitezu” koji će od srijede polaziti tri jasličke i četiri vrtićke skupine.
Mališani koje smo jutros zatekli u “Grigoru Vitezu” nisu imali puno vremna za priču jer su bili prezauzeti istraživanjem. Dok su jedni istraživali nove prostorije u vrtiću, drugi su se bavili proučavanjem novih igračaka i didaktičkog pribora. Mali polaznici, koje su umorila različita istraživanja, odmarali su se crtajući.
– Bilo je dobro u “Vruljici”, ali jedva sam čekala da se vratim u svoj vrtić. Sada je puno ljepši i veći nego prije, ima puno igračaka, velikih beba, bojica i flomastera… Znam da će doći i druga djeca, ali meni je najvažnije da su tu moji prijatelji i prijateljice, priča jedna mala djevojčica, koja kao i svi njezini vršanjci, jedva čeka da izađe sunce kako bi se mogla ići igrati u dvorište prepuno novih igračaka: tobogana, ljuljački, tunela, klupica…