Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Mladi vaterpolisti ponos su cijelog kluba

19.04.2011. 22:00
Mladi vaterpolisti ponos su cijelog kluba


Na dobrom smo putu da se svrstamo među vodeće klubove u Hrvatskoj – kaže Radetić


Rezultat ostvaren u Dubrovniku kruna je višegodišnjeg rada u klubu i uspjeh cijelog kolektiva. Plod je sistematizacije i kontinuiteta započetih još i prije otvaranja bazena na Višnjiku. A sada, kada imamo odgovarajuće uvjete, pokazali smo na dobrom putu svrstati se među vodeće klubove u Hrvatskoj. Ovaj nastup za nas je predstavljao provjeru zacrtanog smjera, pa me veseli što smo plasmanom potvrdili da ga se i dalje čvrsto držimo – kaže Ivo Radetić, trener nada Vaterpolskog kluba Zadar 1952, polufinalista prošlotjednog “neslužbenog svjetskog prvenstva” za igrače 1999. godišta. Na Memorijalu Tome Udovičića, međunarodnom turniru koji je u konkurenciji 21 momčadi okupio i šest predstavnika osvajača Kupa i Lige europskih prvaka, mladi su Zadrani zauzeli četvrto mjesto. Sjajan uspjeh uzdanica VK Zadar, jedan je od najvećih od kada se Krševanov grad može pohvaliti zatvorenim plivalištem, bio je povod za razgovor s vizionarom dugoročnog razvoja zadarskog loptanja na vodi. Mnogi se pitaju je li plasman u polufinale, u kojem je Zadar bio jedina hrvatska momčad, iznenađenje?
– Bit ću iskren pa reći da me plasman u polufinale nije previše iznenadio. Naime, kada smo u jesen 2009. godine okupili dvije najmlađe generacije, već sam tada rekao sam da bi 1998. godište moglo probiti led, a 1999. pomrsiti račune mnogima. Već su u početku iskazivali veliki potencijal. Iako je polufinale bilo iznad mojih očekivanja, vjerovao sam da mogu pokazati napredak i ostvariti dobre rezultate.
Zadranima se u Dubrovniku “upalilo” rame od tapšanja i čestitanja.
– Ma lako za rame (smijeh), samo da mi ponovimo ovakav rezultat. Sjajan je osjećaj kada ti prilaze kolege, odreda eminentna imena hrvatskog vaterpola, i čestitaju, no ovo nije moj, već, kako sam rekao, uspjeh cijelog kluba. Velike zasluge za ostvareno imaju moje kolege: Goran Jovančević u ulozi šefa struke, Damir Bašić koji sjajno radi s vratarima, Roko Paleka – bez čije pomoći u kondicijskom dijelu sigurno ne bismo dogurali ovako daleko. I naravno – djeca. Fascinira me njihov momčadski duh i osjećaj zajedništva. Najbolji primjer su nagrade za najboljeg vratara i strijelca koje su zaslužili Jerko Jurlina i Ivan Vrbnjak. Cijeli im se tim podjednako veselio, a one ustvari i jesu plod angažmana svih igrača.
U Rijeci Zadrane od 5. do 8. svibnja očekuje Prvenstvo Hrvatske za kategoriju nada, smotra na kojoj će momčad s Višnjika biti jedan od favorita.
– Normalno je da sada imamo velika očekivanja. Nakon nastupa u Dubrovniku spoznali smo da možemo do samog vrha, možda i do jedne od tri medalje. To nam je želja, no najvažnije će biti da ponovno damo sve od sebe, da budemo odlučni naplatiti sav uloženi trud. Ako nas pritom netko pobjedi, čestitat ćemo mu, no znat ćemo da smo uložili maksimum. To sam rekao igračima i prije turnira u Dubrovniku.


 BROJNI POZIVI




Plasman Zadrana u polufinale prestižnog međunarodnog turnira, očekivano, nije prošao nezapaženo u hrvatskim vaterpolskim krugovima. Na  Višnjik tako ovih dana stižu brojni pozivi za sudjelovanja na turnirima ili u  prijateljskim utakmicama. Svi žele ugostiti momčad koja je u Gružu  nadigrala slavni Pro Recco, odnosno domaćina Jug CO.


 DRUGI USKRSNI KAMP


Od 26. do 30. travnja VK Zadar 1952 drugu će godinu za redom biti  domaćin Uskrsnog kampa Hrvatskog vaterpolskog saveza, kontrolnog  okupljanja igrača u uzrastu nada na kojem će svaki od prvoligaških klubova  imati po četiri perspektivna igrača. Voditelj kampa ponovno će biti Mišo  Asić, doajen hrvatskog trofejnog sporta i trener s dugogodišnjim iskustvom.