Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Petar Popović: Bili smo dominantni

19.04.2011. 22:00
Petar Popović: Bili smo dominantni


Juniori Zadra uvjerljivo su se plasirali na završni turnir prvenstva Hrvatske. Polufinalni turnir u Šibeniku odradili su besprijekorno, sa četiri uvjerljive pobjede, a najteža i najvažnija bila je ona u prvom kolu protiv Cedevite, 81:70. Kasnije su očekivano lako svladali Međimurje 63 i Kastav 52 razlike, te na koncu Cibonu sa 71:52.
– Objektivno, mislim da su se iz naše skupine na završni turnir plasirale dvije najbolje momčadi, mi i Cedevita. Mislim da smo mi tu najkvalitetniji, što smo i pokazali – kaže Petar Popović.
Trener Zadra zadovoljan je odrađenim poslom i igrom svoje momčadi.
– Odigrali smo dosta dobro i dominantno prošli i dalmatinsko prvenstvo i ovaj poluzavršni turnir, iako smo imali nekih problema oko Ramljaka, koji je praktički došao direktno na turnir, bez prave pripreme sa momčadi, jer se morao nekoliko puta vraćati u Hercegovinu zbog škole. Ali bili smo toliko kvalitetniji da nam to nije predstavljalo toliki problem.
Je li se netko od igrača posebno istaknuo?
– Svi su dali svoj doprinos. Najveću konstantu je imao kapetan Roko Jurlina, zatim Banić, Jurjević… Ramljak je imao malih oscilacija, ali on nam je jedan od nosioca. Nedostaje mu samo još malo uigravanja. Ali zaista je svak dao svoj obol. U prvoj utakmici protiv Cedevite, koja je vjerojatno bila i najvažnija, Jurina je bio najbolji sa 25 koševa, ali košarka je timski sport. Igrali smo kao momčad i onda bi iz utakmice u utakmicu to izbacilo nekog pojedinca.
Za razliku od Zadrove, druga skupina ponudila je mnogo više drame. Sve je odlučeno tek u posljednjem kolu, kada je Dubrava pobijedila Splita 66:63, a Svjetlost velikog favorita Zagreba (Šarić 28, Mavra 27) sa 71:70.
– Sigurno da je to bilo određeno iznenađenje, jer je po meni tu najkvalitetniji Zagreb, koji je ispao.
Završni turnir održat će se 7. i 8. svibnja u Slavonskom Brodu, a polufinalni parovi su Zadar – Dubrava i Cedevita – Svjetlost. Je li nakon svega ovoga Zadar preuzeo ulogu glavnog favorita za naslov prvaka?
– To je dvosjekli mač. Nikoga se ne smije podcijeniti i to se najbolje vidi po rezultatima u toj drugoj skupini. Ni Svjetlost ni Dubrava se nisu slučajno plasirali na završni turnir. Sve je to relativno, naročito kod mlađih igrača, gdje se ne zna kako će tko koji dan reagirati i mnogo je više oscilacija. Naravno, mi ćemo napraviti sve da prođemo Dubravu i borimo se za naslov prvaka – za kraj će Popović.


 SASTAV ZADRA


Na poluzavršnom turniru prvenstva Hrvatske za Zadar su igrali: Roko Jurlina, Emilio Banić, Eddi Jurjević, Ante Smolić, Karlo Gjergja, Benjamin Bučaj, Karlo Ljubičić, Anđelo Ivanov, Marko Ramljak, Mauro Mišlov, Luka Mujagić, Domeniko Kresoja, Danijel Zovko.




 KONAČNI POREDAK POLUFINALISTA


Skupina A: Zadar 4-0, Cedevita 3-1, Cibona 2-2, Međimurje 1-3, Kastav 0-4.
Skupina B: Svjetlost 3-1, Dubrava 3-1, Zagreb 2-2, Split 2-2, Borik Puntamika 0-4.