Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Ulovljene 94 pastrve

19.04.2011. 22:00
Ulovljene 94 pastrve


Prvo mjesto osvojio je Silvio Devrić iz Siska, drugo mjesto Marijan Tomičić, a treće mjesto pripalo je Jasminu Subašiću. Na natjecanju je sudjelovalo četrdesetak natjecatelja


Prošlog vikenda na akumulacijskom jezeru Štikada održan je tradicionalni 11. kup Općine Gračac u lovu na pastrve varalicom. Prvo mjesto osvojio je Silvio Devrić iz Siska, drugo mjesto Marijan Tomičić, a treće mjesto pripalo je Jasminu Subašiću.
 Natjecanje je i ovoga puta održano u sklopu Županijskih dana i Dana općine Gračac, a sudjelovalo je četrdesetak natjecatelja iz cijele Hrvatske te gosti iz Bosne i Hercegovine. Jezero Štikada bogato je kapitalnim primjercima pastrve i grgeča, o čemu govori i podatak da su na natjecanju ulovljene čak 94 pastrve. Ribolovci su svaki ulovljeni primjerak izvagali te pustili natrag u vodu.
Okupljene je pozdravio župan Stipe Zrilić koji je istaknuo da Zadarska županija gaji prijateljske odnose s Južnomoravskom regijom, Potkarpatskim vojvodstvom i dvjema ukrajinskim regijama te da bi suradnja mogla biti proširena i ribolovom.
Nakon natjecanja najboljim ribolovcima podijeljene su vrijedne nagrade, pehari i medalje, koje su im dodijelili župan Zrilić, Goran Đekić, načelnik Općine Gračac i Željko Tulumović, predsjednik ŠRU “Pastrva” organizatora natjecanja.
Željko Tulumović posebnu je zahvalu uputio sponzorima Zadarskoj županiji, Općini Gračac, Športsko-ribolovnom savezu Ličko-senjske županije, Hrvatskim šumama i trgovini ribolovnom opremom Predator.