Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Bibinje u potrazi za sretnim milijunašem s Tuđmanovog trga

19.04.2012. 22:00
Bibinje u potrazi za sretnim milijunašem s Tuđmanovog trga


Nakon što je objavljeno da je sretni dobitnik u prodavaonici Tiska na Trgu dr. Franje Tuđmana u igri loto 7/39 uplatio sretnu sedmicu (5, 6, 8, 13, 19, 20, 27) Bibinjci se pitaju tko je sretni dobitnik. Njemu ili njoj račun se podebljao za 3.386.829,53 kune.
– Nadam se da je milijunaš netko od mojih stalnih mušterija. To je mogao biti bilo tko, sretni dobitnik se još nije pojavio, ljubazno će Željka Režan, prodavačica u kiosku.
Sretni igrač je u srijedu ujutro na dan izvlačenja oko 9 sati na centralnom bibinjskom trgu odigrao jednostavni listić za 23 kune sa šest kombinacija, odigrao joker broj te precrtao slovo “A”. Nažalost za dlaku mu je izmakao i znatno veći dobitak, da je precrtao slovo “B” osvojio bi više od 14 milijuna kuna, ali vjerujemo da je i ovaj jackpot usrećio novog hrvatskog milijunaša.
– Osim redovitih igrača Hrvatske lutrije ovdje često znaju odigrati i prolaznici, ali i djelatnici tvrtki u bibinjskom okruženju kad dolaze po spizu za marendu u obližnju trgovinu, navodi Bibinjka koja je donijela sreću novopečenom milijunašu.
Iako se po Bibinjama pronio glas da je sretnik prezimena Fuzul, unatoč trudu do jučer predvečer njegovo ime nije bilo poznato. Iz ničije kuće ne čuje se na daleko poznata bibinjska pisma. Nitko glasno ne fešta, a Bibinjci među sobom i dalje traže tajanstvenog milijunaša. O jackpotu koji stiže u ovo samostalno općinsko središte jučer su svi razgovarali uz jutarnju kavu.
– Napokon sritna vijest. Ne znam o kome se radi, ali moj savjet je da u ovoj besparici novac troši u tajnosti, ozbiljnim glasom nam je rekao jedan od gostiju dok je u ulazio u obližnji kafić Roko.
Premda nije poznato tko je sretni dobitnik i male su šanse da javno objavi svoj zgoditak, Niko Colić, vlasnik kafića Centar, od ranog jutra je u žiži javnosti. Njega, kao i bibinjskog poštara, mnogi dolaze pitati zna li nešto, je li se nešto čuje od gostiju dok piju kavu ili čitaju dnevne novine.
– Ne znam tko je dobitnik. Mislio sam da je nemoguće da jackpot dođe kod nas u Bibinje. Od sada i ja igram loto, kroz smijeh je kazao Niko dok su sa zvučnika ozvanjali milozvučni stihovi Mladena Grdovića: “Da je meni u životu dobit sedmicu na lotu…”.
Koliko je poznato ovo je drugi veliki novčani dobitak koji je stigao u Bibinje. Prije Domovinskog rata jedan Bibinjac iz četvrti Režani-Lonići dobio je pozamašni iznos na tadašnjoj sportskoj prognozi.
– Većina ljudi za svoje brojeve na listiću bira važne datume u svom životu ili u svojoj obitelji pa se tako sreća iskušava s brojevima rođendana, godišnjica i nekih važnih obljetnica, objašnjavaju nam ispred sretnog kioska.
Naime, super sedmica i dalje ostaje nepogođena. U subotu, 21.travnja igra se za 13,4 milijuna kuna, što je ipak “sitnica” prema super bingu za ponedjeljak koji iznosi 37,4 milijuna kuna. Posjetimo, prije tri godine u Biogradu na Moru osvojeno je čak devet milijuna kuna.
– Bilo tko da je sretni Bibinjac svoje bogatstvo moći će dobiti već krajem idućeg tjedna, objašnjavaju nam podno Tuđmanovog spomenika.