Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Do kraja svibnja šetnica s »intimnom« rasvjetom

Autor: Ljiljana Jurjević

19.04.2013. 22:00
Do kraja svibnja šetnica s »intimnom« rasvjetom


Rekonstrukcija obale u uvali Jazine, čiji je investitor Županijska lučka uprava Zadar, bliži se kraju. Svakim danom Jazine pomalo dobivaju novi obris kojim će građani Zadra u konačnici, kada sve bude gotovo biti zadovoljni. Siguran je u to i Marinko Slavić, ravnatelj Županijske lučke uprave. U prošlu subotu betoniran je donji dio rive, i sad se pristupa kamenoklesarskim radovima, dakle počelo je popločavanje nove šetnice.
– Zadrani će konačno dobiti lijepu šetnicu s javnom rasvjetom, lijepi park i 100-tinjak vezova više za svoje brodice, kaže Slavić koji ne spada u one previše govorljive sugovornike, jer on, kako kaže, voli najprije završiti posao.
A poslovi u uvali Jazine će uskoro biti gotovi. Prva faza završena je i prije negoli je bilo planirano, a u uvali su trenutačno u tijeku radovi na drugoj fazi. Ono što Zadrane ovih dana smeta je privremena regulacija prometa kod Jazina. Slavić kaže da im treba otprilike 12 dana da spoje cijev s oborinskim vodama s Relje, ali da nastoje to završiti i prije kako bi se uspostavio normalan promet. Ipak, kaže Slavić, svi radovi trenutačno se obavljaju i pod morem, a tu nikad ne znate na što ćete naići.
U svakom slučaju do kraja svibnja svi radovi druge faze bit će gotovi i Jazine će se pretvoriti u lijepu šetnicu, koja će se biti cijelom dužinom od Branimirove obale, odnosno istezališta do Jazina, u dužini od 300 metara i u širini od četiri metra. Pratit će je »intimna« rasvjeta s klupicama i eto još jednog mjesta za zaljubljene parove.
Cijeli projekt uključuje i izgradnju kolektora oborinskih voda, koji će kada bude pušten u pogon, uvelike poboljšati odvodnju cijelih Jazina.
Radove izvodi tvrtka Akropolis iz Splita, a  vrijedni su nešto više od četiri milijuna kuna. Financira ih Županijska lučka uprava zajedno s Gradom Zadrom.