Procvjetala zadarska riva, otvorena izložba Cvijet Zadra (GALERIJA)

Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ

Otvorena je treća po redu vrtna izložba cvijeća Cvijet Zadra u režiji zadarske tvrtke Nasadi, a posjetitelji će u ljepoti cvijeća, šarenilu boja i kreativnim cvjetnim instalacijama moći uživati sve do nedjelje.

Otvorenju, sada već tradicionalne hortikulturne izložbe, prethodila je svečanost koju su a capella pjevanjem uveličali članovi studentskog zbora A.K.A. Crescendo, nakon čega se okupljenima prigodnim riječima obratio Lenko Ugrinić, direktor Nasada.

- Ponosni smo što je Cvijet Zadra postao tradicionalno događanje, ne samo od hortikulturne važnosti, već je to i turistička manifestacija koja se događa u predsezoni. Ovaj događaj ima i gospodarski značaj, izjavio je Ugrinić.

Na ovoj izložbi nastupaju sve komunalne tvrtke iz većih hrvatskih gradova: Zrinjevac iz Zagreba, Parkovi i zelenilo Split, Parkovi Varaždin, Zelenilo Šibenik, Parkovi Osijek...

Svi oni svojski su se potrudili što ljepše ukrasiti 22 gredice na zadarskoj rivi, koje će na ponos i ukras našem gradu ostati tijekom cijele ljetne sezone, ali i zbog stručnog žirija koji je budno ocjenjivao i proglasio tri najbolje kreacije. Kako je izložba natjecateljskog karaktera svi su se potrudili napraviti vrhunske cvjetne kreacije, a posađeno je oko 15 tisuća sadnica cvijeća.

- Prva nagrada za kreativni izraz oblikovanja prostora pripala je tvrtki Zrinjevac iz Zagreba, druga nagrada pripala je našoj tvrtki Nasadi, a treća je pripala tvrtki Callegra također iz Zagreba, rekao je Ugrinić.

Izložbu je svečano otvorio gradonačelnik Božidar Kalmeta.

- Hvala svim izlagačima što su uljepšali našu rivu svojim radovima koji su ujedno i umjetnost. Napraviti od cvijeća i zelenila takve kreacije nije ništa drugo nego umjetnost. Drago mi je što će turisti koje ove godine očekujemo u još većem broju u našem gradu imati priliku to i vidjeti, kazao je Kalmeta.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno