Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Koalicija Srcem za Zadar predstavila drugi dio programa

20.04.2021. 12:10


Danas je na Narodnom trgu koalicija Srcem za Zadar predstavila drugi dio programa za lokalne izbore pod nazivom "Upravljanje gradom i borba protiv korupcije". Na konferenciji za medije sudjelovao je kandidat za gradonačelnika Zadra Marko Vučetić koji je naglasio kako je program koalicije program za upravljanje gradom čiji je smisao koordiniranje svih pozitivnih elemenata i snaga u gradu, odnosno svrha je, kako kaže, pokazati snagu poduzetništva, obrtništva i civilnog života.
– Naš program usmjeren je na provođenje javnih politika u kojima će zaposlenici gradskih firmi biti u funkciji građana, javnog života i vlastite slobode, rekao je Vučetić te naglasio kako su predstojeći izbori epohalni za građane jer to su, istaknuo je Vučetić "izbori na kojima se može dogoditi početak demokracije".
Na predstavljanju programa govorio je i Ante Rubeša iz Akcije mladih koji je naglasio kako je borba protiv korupcije najvažnija točka programa te Marijan Maroja, čelnik gradske organizacije HSS-a, koji se dotaknuo problema mladih kojima želi osigurati bolji život u Zadru te smanjiti, kako kaže,trend iseljavanja iz grada. Medijima se obratila i Vedrana Mišković, članica SDP-a te potpredsjednica zadarskog Foruma žena koja se osvrnula na upravljanje gradskom imovinom.
– Središnje pitanje transformacije javne uprave u našem gradu jest suzbijanje nebrige. Mnoge nekretnine u vlasništvu grada, posebno stambene jedinice, su zapuštene i neodržavane, neki stanovi nisu za stanovanje te je naš plan odmah izvršiti procjenu stanja u kojem se isti nalaze i izvršiti hitnu sanaciju kako bismo budućim i sadašnjim stanarima omogućili dostojanstveni život, rekla je Mišković te se osvrnula na plan da će dio stanova biti namijenjen za djecu bez roditeljske skrbi koja nakon punoljetnosti izlaze iz domskog smještaja te za žrtve obiteljskog nasilja kad napuste sigurnu kuću.