Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Selin: Nitko nije očekivao da ćemo biti među četiri

20.04.2021. 07:18


Težak poraz mladih košarkaša Jazina Arbanasa koji su nakon nedjeljnog uzvrata polufinala doigravanja za ulazak u HT Premijer ligu parket napustili s čak 61 poenom minusa na ružan način je spustio zastor na inače uspješnu sezonu razvojnog kluba KK Zadar. Kada je prvog dana jeseni najavljen projekt koji je trebao poslužiti kao prijeko potrebna spona između juniorske i seniorske momčadi, naglasak je bio na razvijanju talentiranih mladih igrača koji se prečesto izgube u formativnim godinama te na koncu ne ispune svoj potencijal. Rezultat je pritom bio u drugome planu. No, kako je sezona odmicala, a Selinovi momci redali pobjedu za pobjedom, ambicije su postajale sve veće te je na koncu kao sportski cilj postavljen ulazak u doigravanje ne bi li se osigurale dvije dodatne utakmice protiv kvalitetnog suparnika koje su trebale poslužiti kao (prvi) pravi seniorski test zadarskoj mladosti. S druge strane je stajao zagrebački Dinamo, klub zvučnog imena s respektabilnim igračkim kadrom, dodatno ojačan nedavnim dolascima Matea Vidovića i Nenada Delića, koji se na koncu pokazao kao prevelik zalogaj.


Hendikepirani u polufinalu
– Na početku sezone nitko nije očekivao ćemo biti među četiri najbolje momčadi lige te bih, prije svega, čestitao svojim igračima na napravljenome tijekom proteklih nekoliko mjeseci. Zasluženo smo osvojili treće mjesto nakon ligaškog dijela sezone i izborili plasman u doigravanje. Nažalost, u polufinalu smo bili hendikepirani, ali ne bih se previše osvrtao na to. Momcima treba čestitati na dobroj sezoni i istaknuti da smo sretni i ponosni zbog njih. Okrećemo se juniorskom natjecanju gdje ćemo, vjerujem, imati što za reći. Igrači će dobiti nekoliko dana slobodno, nakon čega nastavljamo s napornim radom – kazao je trener Jazina Marko Selin.


Čestitke iz Dinama
Nakon što im je propala ideja o registraciji Duje Brale i Jure Planinića, Zadrani su odlučili ne dovoditi igrače sa strane i u potpunosti se okrenuti svojoj mladosti te su u doigravanju nastupili praktički s juniorskim sastavom u kojem je najstariji igrač bio 20-godišnji Dubrovčanin Filip Vujičić, što su znali prepoznati i u gostujućim redovima.
– Uputio bih iskrene čestitke Jazinama koje su ove sezone s mladom momčadi dogurale jako daleko. Odigrali smo na vrlo visokoj razini te smo od prve do zadnje minute pružili jednu od najboljih partija u sezoni. U najbitnijem trenutku forma nam je na vrhuncu te se okrećemo finalu gdje ćemo pokušati izboriti ono za što radimo čitavu godinu – izjavio je trener Dinama Milan Ličina.
Pred Zadranima je nekoliko dana odmora, nakon čega se okreću juniorskom prvenstvu gdje trenutno čvrsto drže prvu poziciju na ljestvici južne skupine s devet pobjeda iz isto toliko susreta.