Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Uspjele sve akcije “Za Marinu”

Autor:

19.05.2009. 22:00
Uspjele sve akcije “Za Marinu”


I organizatori i ja zaista smo ugodno iznenađeni i moram istaknuti da sam prezadovoljna jer mi se konačno ispunjava dugoiščekivana želja koja će mi itekako promijeniti uvjete života, naglasila je ova mlada, unatoč svojem invaliditetu, ambiciozna i vedra studentica


Ujedinjeni u želji da pomognu Marini Buri, mladoj Šibenčanki, zadarskoj studentici 3. godine engleskog jezika i sociologije, njezini su se kolege studenti, ali i udruge Eko – Zadar i Šigureca, posljednja dva mjeseca angažirali u brojnim humanitarnim aktivnostima.
Podsjetimo, riječ je o jednoj humanitarnoj izložbi fotografija te dva koncerta koja su održana u cilju prikupljanja sredstava za pomoć Marini i to za kupnju prijeko joj potrebnih motornih invalidskih kolica. Posljednji je humanitarni koncert u organizaciji Udruge Šigureca održan 25. travnja u kinu Pobjeda, a u razgovoru s Marinom doznajemo da su sve akcije više nego uspješno završene, jer prikupljeno je i više sredstava nego što je bilo potrebno.
– Za kupnju kolica bilo je potrebno prikupiti minimalno 20 tisuća kuna, a akcijama je prikupljeno mnogo više od toga. No, još ne znam koji je to točno iznos, jer nije sve zaključeno s organizatorima posljednjeg koncerta, kazala je Marina, naglasivši da kolica još uvijek nisu kupljena, a trenutačno je u kontaktu sa zadarskim centrom za prodaju invalidskih pomagala s kojima razmatra ponudu kako bi za Marinu odabrali ona kolica koja će najbolje zadovoljiti njezine potrebe.
– Kolica koja dobijem moraju biti prilagođena mojim potrebama, a bitno je da mogu uspješno prevladati sve prepreke, odnosno da mogu obavljati svakodnevne radnje koje sa svojim starim kolicima nisam mogla. Važno mi je zato da mogu ući u svaku trgovinu, banku ili poštu te u većinu liftova. Treba voditi računa i o tome da nisu predugačka, tako da se, primjerice, u studentskoj menzi mogu bez problema okrenuti i sjesti, kazala je Marina, naglasivši da će se nakon konačne kupnje kolica koja bi, nada se, trebala uslijediti već idućih dana, ostatak sredstava prikupljenih akcijama usmjeriti u neke druge, također humanitarne svrhe.
Beskrajnu zahvalnost za ovo humano djelo Marina nije skrivala, istaknuvši da ovako ugodno iznenađenje i savršeno pozitivan rasplet ove akcije zaista nije očekivala.
– I organizatori i ja smo zaista ugodno iznenađeni i moram istaknuti da sam prezadovoljna jer mi se konačno ispunjava dugoiščekivana želja koja će mi itekako promijeniti uvjete života, naglasila je ova mlada, unatoč svojem invaliditetu, ambiciozna i vedra studentica, čiji je primjer živi dokaz da se pozitivan pogled na život i vjera u ljudsku dobrotu ipak isplati.
Podsjetimo, dakle, spomenuta je izložba fotografija nastala u organizaciji udruge Eko – Zadar, a riječ je o izložbi pod nazivom “Aktivizam kroz objektiv” čije su fotografije licitirane na humanitarnoj aukciji 23. ožujka u Arsenalu. Nedugo potom već 3. travnja u Arsenalu održan je humanitarni koncert klape Kondura i klape Cantus u organizaciji Studentskog zbora, dok je posljednji koncert udruge Šigureca, kao što je napomenuto, održan 25. travnja u kinu Pobjeda.