Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

“Gledajte utakmicu, a onda na žurku”

Autor: Boris Kupčak

19.05.2010. 22:00
“Gledajte utakmicu, a onda na žurku”

Foto: Filip BRALA



Kod imena je kao i kod himena – kad ti pukne Ripper ostane samo Daddy. Ripper je branik, a Daddy je užitak. Odat ću malu tajnu – Ripper d.o.o. je firma u stečaju, kazao je Daddy
U povodu promotivnog koncerta sastava Pips, chips & videoclips u kinu Pobjeda, koji je organiziran u sklopu projekta Artikultura, razgovarali smo s Dubravkom Ivanišem, odnedavno poznatim kao Daddy.
Koncert će se održati u sklopu promotivne turneje za novu USB raketu na kojoj se nalazi cjelokupna karijera Pipsa, legendarni albumi: Shimpoo Pimpoo, Dernjava, Fred Ataire, Bog, Drveće i rijeke, Dokument i Pjesme za gladijatore. Uz albume na USB raketi od 2 GB su i pjesme u izvedbi Klape Bambi, sa šest neobjavljenih demo songova i autoriziranu biografiju benda “Dugi vikend u zemlji čudesa” Ante Perkovića i fotografije svih članova benda. Prvi kupci na poklon su dobili i waterbelt s motivima PC&VC.
O svim novitetima za Zadarski list govorio je frontmen Daddy (nekad poznat kao Dudo the Ripper), koji je i kazao što nas očekuje na koncertu, koji će malo kasniti zbog finalne utakmice Lige prvaka na Santiago Bernabeu i legendarnog napadača Ivice Olića, za kojeg se iskreno nadamo da će ponovno zabiti nekoliko golova.
Počela je nova turneja kojom se promovira USB raketa s kompletnom diskografijom PC & VC, tako da astronauti stižu i u Zadar. Što očekujemo na koncertu?
– Mi smo lijepi, očito naočiti i multi potentni mladići. Sviramo i rok i rol, tako da se može reći da svašta znamo. Ostavit ćemo svoja astronautska srca na stageu Kina Pobjede, u prijevodu dat ćemo 137,32 posto od sebe! Bit će tu za svakoga ponešto, i za staro i za mlado. Posebno ćemo voditi računa da naš Ola na Santiago Bernabeu prvo natrpa, dok mi možemo i malo pričekat. Slobodno gledajte utakmicu, a onda dođite na žurku.
Nekoliko pjesama izvodi klapa Bambi, kao “Prvi joint u ustima”. Hoćemo li i njih vidjeti na koncertu?
– Ako ugledate nas, vidjet ćete i njih! Zapravo, bilo bi zabrinjavajuće da se netko od njih ili nas ne pojavi. Mi smo zapravo braća, jednojajčani blzanci čija operacija razdvajanja nije baš najbolje uspjela do kraja, nego samo do pola. Kad malo bolje promislim, klapa Bambi je fantastičan rezultat astonautskih veleumova koji su shvatili da u recesiji podršku moramo potražiti u vlastitim redovima i od jednog benda napraviti bend i pol! Klapo-bend ili Bendo-klap, kako vam je draže!
Još jedna novost je i retro video pucačina Megdan.
– Nemojte biti ludi i tražiti Megdan! Tko želi gužvu kad je tako lijep program na nacionalnoj televiziji!? Megdan će pronaći svakoga od nas, ako se na vrijeme ne sakrijemo, vjerujte mi na riječ! Zato što manje megdanimo na www.pipschipsvideoclips.com, to bolje za sve!
Kada i kako je Dudo the Ripper postao Daddy?
– Kod imena je kao i kod himena – kad ti pukne Ripper ostane samo Daddy. Ripper je branik, a Daddy je užitak. Odat ću malu tajnu – Ripper d.o.o. je firma u stečaju. Zeznuli smo vjerovnike, uzeli lovu i promijenili ime. Samo mi nemojte reći da vam ovo ne zvuči tako poznato!?
I nešto za kraj, u braku si s Yayom, što se više sluša u kući, Jinxi ili Pipsi ?
– Da je po mom, a nije, u kući bi bila mukla tišina. Dakle, i Pipsićima i Jinxićima nije mjesto doma nego na probi i koncertima. Ipak, Lucija je DJ, a s njom, iskreno, nema dogovora. Zapravo i ne sluša previše mamin i tatin band, ali “Prvi joint u ustima” zna naizust! Dijete zna što je dobro, zna se da djecu ne možeš prevariti, he he he!