Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

I kadeti Gorana prvaci Dalmacije

Autor: Nebojša Gunjević

19.05.2010. 22:00
I kadeti Gorana prvaci Dalmacije


Nakon što su prije dva tjedna postali prvaci Dalmacije u juniorskoj konkurenciji, odbojkaši bibinjskoga Gorana isti su uspjeh ponovili i u kadetskoj konkurenciji, ovaj puta u dvoranama na Višnjiku. Druga je bila momčad Zadra i ta su se dva sastava plasirala za državno natjecanje koje će se početkom ožujka održati u Poreču. “Putovnicu” za Poreč nisu uspjeli osigurati Split, Šibenik i Mladost iz Kaštel Lukšića, koja je bila treća i koja je ove godine već na državnoj razini bila zlatna u juniorskoj te srebrna u konkurenciji mlađih kadeta. Šibenik i Split ponovo su osjetili na svojoj koži dominaciju ova tri sastava, a Šibenik je nakon tri izgubljene utakmice napustio turnir pa je Goran utakmicu s njima dobio bez borbe.
U sustavu natjecanja “svatko sa svakim” na dva dobivena seta, posljednja utakmica, sukob tradicionalnih rivala Zadra i Gorana, odlučivala je o pobjedniku turnira. Goran je prošle godine s ovim sastavom bio treći u Hrvatskoj u kadetskoj konkurenciji, a ove je godine s glavninom ovih igrača od kojih su trojica od njih, Tomislav Fuzul, Bruno Šimunić i Roko Frleta, u prvoj šestorci hrvatske kadetske reprezentacije, bio juniorskim viceprvakom države. No i Zadar ima možda i snažniju momčad jer uz tri reprezentativca – Matka Kulaša, Zvonimira Barića i Josipa Števanju, imaju još dvojicu, Luku Bakalea i Donata Mandića, koju izbornik Borovina pomno prati. Uz njih su u sastavu još već vrlo iskusni kapetan Domagoj Lisica te Krešo Kutija, a i mladi Filip Šestan, koji je ove godine bio najbolji hrvatski mlađi kadet.
Susret je počeo s 2:5 za Goran s tri dobra poena Roka Frlete. Zadar, koji je imao utakmicu više i ipak bio umorniji, izjednačio je na 7:7 i poveo 8:7. Rezultat je izjednačen na 8:8, 9:9 i 10:10 te je od toga trenutka na parketu u prvom setu potpuna dominacija Gorana. Zadrani umorni i bezvoljni, nakon što su u susretu prije pobijedili Mladost iz Kaštel Lukšića te tako osigurali nastup na državnom prvenstvu, a opću sliku kod domaćina je podizao jedino Domagoj Lisica.
U drugomu setu Goran opet ima 2:5 i Marin Masnić zove predah. Njegovi igrači reagiraju na najbolji mogući način te čine 15:2 za nedostižnih 17:7.
Treći set ponovo Bibinjci počinju bolje, puno bolje. Trener Masnić zove odmor kod 0:3, pa ponovo kod 0:6, ali Bibinjci osvajaju i još jedan poen za ogromnih 0:7. Goran ima i 3:10 da bi Zadar tada napravio pet uzastopnih poena na servis Donata Mandića. No, Mandić servira u mrežu za 8:11, Bruno Šimunić smečira za 8:12, a Domagoj Lisica griješi za gostujuću prednost 8:13. Nadu vraća Matko Kulaš, ali sudbina Zadra zapečaćena je poenima Tomislava Fuzula i Bruna Šimunića.
– Zaslužena naša pobjeda. Mislim da smo pokazali da smo najbolji. Ostaje nam još dvadesetak dana da se još bolje pripremimo za državno kadetsko prvenstvo. Mislim da ćemo to uspjeti i da ćemo pokazati najbolju igru koju možemo pružiti – rekao je Ivica Jelić, trener pobjedničkoga Gorana.
– Dobra finalna utakmica s jedne i druge strane. Goran je bio za nijansu odmorniji jer je Šibenik otišao pa su imali četiri sata za odmor, a mi smo imali samo pola. Treba čestitati i jednoj i drugoj ekipi i volio bih da se ponovi ovo finale na državnom natjecanju, da bude ponovo zadarski finale, kako je bilo prije dvije godine na mlađekadetskom prvenstvu. Čestitke i nagrađenim igračima – rekao je Marin Masnić, trener domaćih.
Najboljim igračem turnira proglašen je Domagoj Lisica, kapetan Zadra. Goranov tehničar, kadetski reprezentativac Bruno Šimunić, najbolji je dodavač turnira, a najbolji napadač je Ante Giljanović iz redova Mladosti iz Kaštel Lukšića.
Rezultati: Split – Goran 0:2 (17:25, 16:25), Zadar – Šibenik 2:1 (21:25, 25:13, 15:4), Split – Šibenik 2:0 (30:28, 25:22), Mladost – Goran 0:2 (14:25, 19:25), Split – Zadar 0:2 (22:25, 18:25), Mladost – Šibenik 2:0 (25:20, 26:24), Mladost – Zadar 0:2 (20:25, 17:25), Goran – Šibenik 2:0 (bez borbe), Mladost – Split 2:1.