Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Jurčić iznenadno podnio ostavku

Autor: Davor Petrović

19.05.2010. 22:00
Jurčić iznenadno podnio ostavku


Kruno Jurčić ove je srijede podnio ostavku, niti dva dana nakon što je Dinamov Izvršni odbor stao iza njega, službeno istaknuvši da je baš on trener koji će povesti “modre” u sezonu 2010./11. Sve se odigralo u prijepodnevnim satima, a klupski čelnici očigledno su ostali zatečeni iznenadnim obratom. Naime, Maksimirska 128 popodne se pretvorila u mjesto s najviše isključenih mobitela u Zagrebu. Jurčić je, pak, svoj aparat ostavio uključen, ali nije odgovarao na pozive. Jedino je Dinamov predsjednik Mirko Barišić bio raspoložen za komunikaciju. Doduše, bez puno detalja.
– Istina je, sporazumno smo se rastali na Jurčićev zahtjev. Javio nam je svoju odluku, a mi smo to prihvatili. U ovom trenutku nemamo kandidata za šefa stručnog stožera, ali jasno je da moramo brzo reagirati zbog skorih priprema za novu sezonu – rekao je Barišić.
Naravno, krugovi bliski klubu i oni koji misle da spadaju u tu kategoriju istog su trena ponudili razloge naprasnog rastanka. Prema prvoj varijanti, Jurčića je iz takta izbacilo saznanje da se maksimirski “capo di tutti capi” Zdravko Mamić ne namjerava tek tako odreći usluga Roberta Kovača, iako je IO u ponedjeljak tvrdio da iskusnom stoperu neće biti ponuđen novi ugovor.
Nije tajna da je Kovač ovog proljeća često “peglao” po sada već bivšem treneru, tvrdeći da modri s “ovakvom igrom” nemaju što tražiti na međunarodnoj sceni. Isto tako, zna se da ga je Jurčić u više navrata držao na klupi za pričuve. Istina, njihovo neslaganje nikada nije izašlo iz svlačionice, no nedavni javni istupi dovoljno govore o narušenim odnosima. Druga, pak, varijanta kaže da je Jurčić konačno shvatio koliko mu je pozicija nestabilna, unatoč Mamićevoj podršci, te je zbog toga odlučio otići prije nego što bude potjeran. Naime, dosta članova IO-a htjelo je njegovu smjenu, a djelomično su se smekšali tek na famoznoj sjednici u ponedjeljak. U svakom slučaju, ostaje činjenica da Dinamo od srijede nema stručni stožer. U paketu s Jurčićem odlaze njegov prvi asistent Tomislav Rukavina i trener vratara Miralem Ibrahimović. Jedini koji ima šanse za “preživljavanje” je kondicijski trener Miljenko Rak, koji je bio sastavni dio stručnih stožera Jurčićevih prethodnika, Marijana Vlaka, Branka Ivankovića i Zvonimira Solde.