Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Krnčević: Mi smo legalisti i podržavamo odluku Vlade

Autor: Nives Rogoznica

19.05.2010. 22:00
Krnčević: Mi smo legalisti i podržavamo odluku Vlade

Foto: Velimir BRKIĆ



Četvorica vijećnika HSP-a u Općinskom vijeću Općine Zemunik Donji: Marin Buljat, Pavao Alvir, Željko Buljat i Marko Jermen danas su i formalno podnijeli ostavke na svoje dužnosti. Potvrdio je to predsjednik zemuničkog HSP-a Tomislav Šarić.
– Ostavke ovjerene kod javnog bilježnika predane su tajnici Općinskog vijeća, kazao je Šarić koji je na upit odgovorio kako ostavke nisu, kako je bilo najavljeno, potpisane od strane predsjednika stranke Danijela Srba, te dodao kako “i bez tog potpisa neće biti nikakvih problema”.
Ostavku je, također ovjerenu kod javnog bilježnika, podnio i predsjednik Općinskog vijeća Stanko Duilo iz HSS-a, a u ponedjeljak će, kazao je Duilo, ostavku predati njegov stranački kolega Tomislav Marušić.
Nakon što i Marušić podnese ostavku, Duilo će izvijestiti Ministarstvo upravo o tome kako su prestali uvjeti za rad Vijeća, nakon čega će Vlada raspisati prijevremene izbore.
Špekulacije o tome da bi i petorica vijećnika HDZ-a mogli podnijeti ostavke na svoje dužnosti, čelnik zemuničkog HDZ-a Borislav Krnčević nije potvrdio, već je kazao kao će sljedećeg tjedna o tome odlučivati Općinski odbor. Ipak, kakva god ona bila, odluka HDZ-ovih vijećnika neće utjecati na nužnost raspisivanja prijevremenih izbora.
– Moj je osobni stav da vijećnici HDZ-a ne trebaju dati ostavke, jer smo mi legalisti i podržavamo odluku Vlade, kazao je Krnčević koji je i sam vijećnik.