Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Nagrade primili Novoselović, Lučić, Burčul i Andrijana Gambiraža

Autor: Suzana Bandić

19.05.2010. 22:00
Nagrade primili Novoselović, Lučić, Burčul i Andrijana Gambiraža

Foto: Filip BRALA



Zbog iskazane visoke profesionalnosti kojom se osobito pridonosi stanju sigurnosti Republike Hrvatske, Ministarstvo unutarnjih poslova nagradilo je Antuna Novoselovića, Antu Lučića, Gorana Burčula i Andrijanu Gambiražu


Tijekom prošlotjedne konferencije za novinare u povodu zapljene oko 600 grama kokaina održane u prostorijama policije, Ivan Gambiraža, zamjenik načelnika PU zadarske pohvalio se, među ostalim, kako su uspješnost i kvalitetu zadarskih policajaca Odjela za kriminalitet droga prepoznali i na državnoj razini te da su četvoricu najzaslužnijih i nagradili.
Riječ je o prigodnoj nagradi koju zbog iskazane visoke profesionalnosti kojom se osobito pridonosi stanju sigurnosti Republike Hrvatske dodjeljuje Ministarstvu unutarnjih poslova. Tako su temeljem odluke Ravnateljstva policije zbog svog doprinosa, požrtvovnosti, profesionalnosti i postignutih rezultata prigodne novčane nagrade dodijeljene Antunu Novoseloviću – donedavnom načelniku Odjela krim policije koji od 1. srpnja odlazi u mirovinu, Anti Lučiću – voditelju Odsjeka krim policije te Goranu Burčulu i Andrijani Gambiraži – policijskim službenicima u Odsjeku za droge.
Uhodani tim zadarskih krimovaca, Novoselović, Lučić i Burčul, zbog iznimno visoke profesionalnosti i predanosti poslu nagrađeni su i u rujnu prošle godine kada su im dodijeljene godišnje nagrade MUP-a, a nedugo potom kao najuspješniji policajci, u Zagrebu su nagrade primili Ante Lučić i Joso Bubnjar. Prošlogodišnja nagrada temeljila se na rezultatima postignutim u akciji “ZADAR3”, najvećoj dotad pojedinačnoj zapljeni kokaina na zadarskom području s kojom je ujedno maknuta i nekolicine “dilera” s ulice, dok je ovogodišnja, novčana nagrada, temeljena na nizu uspješno odrađenih poslova u sprječavanju kriminaliteta droga na državnoj razini.