Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Perić: Ne smijemo dopustiti da nas zahvati euforija

Autor: Matej Lordanić

19.05.2010. 22:00
Perić: Ne smijemo dopustiti da nas zahvati euforija

Foto: Zvonko KUCELIN



Sjajnu je utakmicu ponovno odigrao Hrvoje Perić i povukao Zadar prema pobjedi u prvoj utakmici polufinala doigravanja. Osim 32 postignuta koša, skupio je i sedam skokova te zavrijedio ukupnu valorizaciju 41. Sasvim zasluženo je pri izlasku iz igre dobio ovacije s tribina.
– Odigrali smo odličnu utakmicu. Ispoštovali smo sve što smo prije utakmice dogovorili. Osnova pobjede bila je čvrsta obrana, dok smo u napadu igrali strpljivo i tražili igrača koji je u najboljoj poziciji. Na kraju je sve ovo dovelo do uvjerljive pobjede. No, ne smijemo biti euforični. Tek je 1-0 i u subotu je druga utakmica. Trebamo se pripremiti najbolje što možemo i ako nam se ukaže prilika, iskoristiti ju – rekao je Perić.
Perić ne želi razmišljati o možebitnom finalu jer je momčad apsolvirala tek prvu prepreku.
– Ne bih želio najavljivati dvokorak kojim bismo izborili finale. Trebamo ponoviti pristup iz prve utakmice i dati sve od sebe. A onda ćemo vidjeti kako će ispasti jer ipak ne ovisi sve o nama. Najbolje bi bilo preslikati igru iz današnje utakmice na uzvrat u subotu. Pritom prvenstveno mislim na obranu kojom smo u prvoj utakmici limitirali Cedevitu na svega 63 poena – za kraj će Perić.