Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

U Slatinu idemo sačuvati obraz

Autor: Andrija Prović

19.05.2010. 22:00
U Slatinu idemo sačuvati obraz

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Breščić zbog crvenog kartona neće nastupiti za Arenu, a kad bi igrala flaster na Tomaševu, Županja bi imala izgleda. No teško mi je u to povjerovati, posebno iz razloga što Slavoncima ta utakmica nije bitna, kazao je Bašić


Dvobojima 26. kola završit će ovogodišnje izdanje Prve Dukat rukometne lige. Drugo mjesto Zadrane bi moglo odvesti u viši rang, međutim, ne dogode li se velika iznenađenja u Velikoj Gorici i Puli, “plavi” iz Mocira sezonu će okončati na korak od vodećeg dvojca. Isti taj korak izgubili su proteklog vikenda u srazu s Arenom. Kako se dojmovi o derbiju još uvijek nisu, i još neko vrijeme neće stišati, s Marijanom Bašićem, najboljim pojedincem u zadarskim redovima, još smo jednom “odvrtili isti film”, ali se i osvrnuli na šanse Slada u posljednjem kolu.
Prva tema, nezaobilaznih je i Zadru nesretnih posljednjih 9 sekundi.
– Smatram da su suci postupili ispravno kada su nam oduzeli loptu u posljednjem napadu. Oni su svoj posao odradili vrlo korektno i dostojno važnosti utakmice. Mi smo sami krivi za neuspjeh. Uspjeli smo se vratiti u utakmicu, ali ne i zadržati prednost – kaže Bašić. 
Iako u zadarskom taboru pred okršaj s Arenom nije nedostajalo samouvjerenosti, razigravač “slastičara” misli da su Puljani u ovom trenutku kvalitetnija momčad.
– Trenutačno su bolji od nas. Jednostavno su bolje posloženi, što se moglo vidjeti za vrijeme utakmice. Izgleda da smo se preplašili vlastite publike i njihovih očekivanja. Koliko smo samo zicera promašili. Slično kao i u Umagu gdje smo radili iste greške. U tom slučaju i Umag se pokazao boljim od nas.
Iako je zadarski brod značajno poljuljan, u posljednjem kolu Palekini izabranici ne bi smjeli imati većih problema protiv pretposljednje Slatine.
– U Slatinu idemo sačuvati obraz i odigrati muški, odnosno, potvrditi treće mjesto.
Kakve su šanse za nešto više, može li Županja istovremeno iznenaditi Arenu?
– Breščić zbog crvenog kartona neće nastupiti za Arenu, a kad bi igrala flaster na Tomaševu, Županja bi imala izgleda. Međutim, teško mi je u to povjerovati, posebno iz razloga što Slavoncima ta utakmica nije bitna. Mi smo trebali sami sebi osigurati ulazak u Premijer ligu. Bojim se da je sada kasno.


 OSTANAK ILI ODLAZAK?




Nova sezona u dresu Zadra?
– Još uvijek ne znam. Razgovarao sam s upravom, no rano je reći hoću li i dogodine biti igrač Zadra. Treba pričekati da se dojmovi slegnu, a ne “vruć” donositi odluke.