Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

4 C°

“Albatrosu” samo jedno ticanje Zadra

19.05.2011. 22:00
“Albatrosu” samo jedno ticanje Zadra


Kruzer prima 800 putnika, a u Zadar ih je stiglo 798. Kako ima i veliki gaz, od preko 7,5 metara, nije se mogao privezati uz obalu, već se usidrio u kanalu


Jučer je Zadar prvi put posjetio veliki kruzer “Albatros”, najveći koji je doplovio u ovoj godini. Sa svojih 206 metara dužine usidren ispred zadarske luke izgledao je impresivno, a isto takve su mu i druge karakteristike s obzirom na to da je visokoga luksuza namijenjen putnicima dubljega džepa. Doplovio je iz Kopra, a na putu za crnogorski Kotor u Zadru je ostao od sedam ujutro do dva sata popodne. Brod plovi pod zastavom Bahama, a pripada turističkoj agenciji Phoenix Reisen GmbH. Ovaj lijepi kruzer prima 800 putnika, a u Zadar ih je stiglo 798. Kako veliki brod ima i veliki gaz od preko 7,5 metara, nije se mogao privezati uz obalu, već se usidrio u kanalu, nedaleko od pristaništa za kruzere, a putnici su u grad dolazili brodskim kaićima.
Nažalost, to je “Albatrosu” bio i jedini ovogodišnji dolazak u Zadar, kao što će biti još nekolicini kruzera najavljenih za ljetne mjesece, ali nekima i za rujan i listopad.