Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Čuvajmo šume i pčele!

19.05.2011. 22:00
Čuvajmo šume i pčele!


Temom “Šume” Osnovna škola Petra Preradovića otvorila je jučer vrata svojih učionica kako bi svim zainteresiranima pokazala što su sve njezini učenici i profesori pripremali posljednjih dana.
Pažnju je svakako plijenila radionica na temu pčela i pčelara u kojoj su sudjelovali učenici 4. c razreda pod vodstvom njihove učiteljice Branke Dragičević.
– Htjela sam im približiti ovu temu s obzirom na to da je moje obiteljsko naslijeđe vezano upravo uz pčelarstvo. Kako je tema Dana otvorenih vrata bila o šumama, učenike sam na ovaj način mogla detaljnije upoznati o tome. Tu su na stolu kolači od meda koje su napravili roditelji, učenički praktični radovi, pčelice i svijeće oblikovane od prirodnog voska. Donijeli smo i kristalizirani i tekući med kako bismo vidjeli razliku, a tu je i košnica sa živim pčelicama, pojasnila je Branka Dragičević.
U susjedstvu, točnije u razredu 4. a učenici su se marljivo dali u izradu povećeg stabla:
– Tema ovog rada jest potaknuti ljude da više čuvaju šume, a da se usput i zabavimo. Izradili smo sove jer su to životinje koje nestaju, a djeca ih vole. Također, napisali smo i poruke i postavili ih na stablo kako bi ih vidjela i djeca iz drugih razreda, kazao je učenik Rafael Butić, glasnogovornik svog razreda, napominjući i to da je sve rađeno od prirodnog materijala.
U sportskoj dvorani škole izloženi su pak radovi učenika prvih razreda koji su se potrudili i u sklopu radionice na temu šume i života izradili pravu “pravcatu” šumu. Bilo je tu i izloženog edukativnog materijala za koji su bili zaduženi treći razredi, a tijekom Dana otvorenih vrata, posjetitelji su se mogli educirati i preko različitih videoprojekcija.