Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Fotografije legendi zadarske fotografije

19.05.2011. 22:00
Fotografije legendi zadarske fotografije


U Galeriji Arsenal sinoć je otvorena izložba pod nazivom “Zadarski fotografi”. Fotografije legendi zadarske fotografije, kao i one mladih talentiranih fotografa, na kojima su razni motivi Zadra zainteresirani će moći pogledati do 20. srpnja.
Okupljene je u ime organizatora Udruge osoba oštećenog sluha Zadar pozdravio tajnik Miki Savić. Udruga djeluje 56 godina i organizira već treću izložbu fotografija koja za cilj ima predstavljanje udruge i rušenje komunikacijskih barijera.
– Stvaranju ove izložbe puno su pridonijeli i pomogli naši dragi zadarski fotografi svojim zapaženim djelima, ali još više humanošću prepoznavši potrebe gluhih osoba. Oni su rado ustupili svoje fotografije u cilju realizacije ove izložbe, na čemu im od srca zahvaljujemo, kazao je Savić.
Posebnu zahvalu uputio je fotografima Peri Gojiću, Abdulahu Seferoviću, Josi Špralji, Vladmiru Ivanovu, Zvonku Kucelinu, Željku Karavidi, Stipi Suraću, Mari Milin, Marinu Gospiću, Anti Jaši, Juri Miškoviću, Ivi Perinčić i Mladenu Radoloviću – Mrlji te Narodnom muzeju koji je ustupio dvije fotografije autora Vicka Zaninovića.
Među brojnim fotografijama su i neke s motivima koje će s radošću prepoznati stariji Zadrani, od starog mosta, pijace i autobusnog kolodvora, kao i Tomislava Ivčića. Brojne okupljene zabavljala je klapa Kondura.