Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Privlački kamp otvoren od 15. lipnja?

19.05.2011. 22:00
Privlački kamp otvoren od 15. lipnja?


Zahvaljujemo Županijskom sudu u Zadru na brzini, jer je u samo mjesec dana donio rješenje na naše žalbe. Možemo reći da smo konačno došli do kraja, a naš odvjetnik, Dan Marinović, podnio je protuovrhu kako bi nas sud konačno vratio u naš kamp, istaknuo je Glavan


U Poljoprivrednoj zadrugi “Privlaka” jučer je održana konferencija za novinare na kojoj su Dalibor Glavan, upravitelj Poljoprivredne zadruge, Deana Glavan, predsjednica Skupštine Poljoprivredne zadruge i Nediljko Mustać, predsjednik Nadzornog odbora Poljoprivredne zadruge iznijeli najnovije informacije o slučaju Autokampa Maritime u Privlaci.
Žalbe prihvaćene, ovrha odbijena
Kako je istaknuto, prije nekoliko dana Županijski sud u Zadru prihvatio je dvije žalbe Poljoprivredne zadruge “Privlaka”, ukinuo rješenje Općinskog suda u Zadru te obustavio ovrhu i ukinuo sve provedene ovršne radnje. Riječ je o rješenju kojim je prihvaćena žalba koju je u ožujku podnio njemački državljanin Helmut Petermaer, donedavni koncesionar Autokampa Maritime, te o ovršnoj mjeri koja je na njegov zahtjev provedena u spornom autokampu.
– Zahvaljujemo Županijskom sudu u Zadru na brzini, jer je u samo mjesec dana donio rješenje na naše žalbe. Možemo reći da smo konačno došli do kraja, a naš odvjetnik, Dan Marinović, podnio je protuovrhu kako bi nas sud konačno vratio u naš kamp. To znači da zahtijevamo od ovršnog suda da ovrhu što prije provede u djelo, da ne čekamo više, jer turistička sezona je pred vratima, istaknuo je Glavan, podsjetivši kako je, kada je suprotna strana zatražila ovrhu ona i ostvarena za 24 sata, dok PZ sada zahtijeva rok od deset dana za izvršenje ovrhe, kako bi kamp najkasnije do 15. lipnja mogao započeti s radom.
Istaknuo je također kako trenutačno jesu u maloj stisci s vremenom, ali konačno mogu s “čistim” papirima i podrškom Ministarstva turizma RH koje im je, kako je kazao, obećalo pomoći, spasiti nadolazeću privlačku sezonu i posezonu.
– Na ovaj način spašavamo sezonu u Privlaci, Poljoprivrednu zadrugu koja zapošljava 40 djelatnika, a time i 40 obitelji, kao i Turističku zajednicu Općine Privlaka i one koji se na bilo koji način bave turizmom. Zato tražimo da ovršni sud ovaj proces ne “zavlači”, jer sad je sve čisto i nema razloga da se ovrha ne provede na vrijeme i da kasnimo s turističkom sezonom, kazao je Glavan, istaknuvši kako je prošle godine Autokamp Maritime bio otvoren od 15. travnja do 15. listopada, kada je ostvario 42 tisuće noćenja, što znači da, ukoliko se ove godine otvori 15. lipnja, već sad posluje s gubicima.
Sramota i provokacija
Napomenuo je kako inače u svibnju, kojeg je ove godine propustio, kamp posluje jako dobro, kada u prosjeku dnevno ostvari 200 do 300 noćenja, odnosno 20 do 30 tisuća eura.
Glavan se ovom prilikom osvrnuo i na zaključana vrata recepcije kampa na kojima je vidno istaknut veliki natpis “Ne radi”, a jednak je natpis istaknut i na ulaznim vratima u kamp te na vratima jedne prostorije u obližnjoj upravnoj zgradi PZ-a Privlaka, koju je isto tako koristio navedeni koncesionar.
– Natpis “Ne radi” je čista provokacija i sramota njemačkog koncesionara prema nama, prema Poljoprivrednoj zadrugi, Turističkoj zajednici Općine Privlaka i na koncu, prema turizmu u Hrvatskoj općenito, poručio je Glavan.
Poljoprivredna zadruga Privlaka je vlasnik Autokampa “Maritime” od 1988. godine, koji je dala u koncesiju na 12 godina njemačkom državljaninu Helmutu Petermaeru iz Münchena. Zbog određenih nesuglasica oko produženja daljnjeg najma, predmet je dospio u ruke zadarskog Općinskog suda. Njemački koncesionar nije želio potpisati novi ugovor pod novim okolnostima, jer su zadrugari inzistirali da se cijena godišnjeg najma s 60.000 eura mora povećati na oko 100.000 eura. Nakon što je u veljači ove godine objavljen javni natječaj za novog koncesionara te je od četiri ponuđača izabrana turistička tvrtka Dalmacija turizam vlasnika Roberta Kapovića, s kojim je u ožujku sklopljen ugovor na osam godina i to za 115.000 eura godišnje uz 3-postotno godišnje povećanje osnovice. No, Petermaer se žalio i sud je u ožujku izdao privremenu mjeru u kojoj se nalaže PZ-u da vrati ključeve dosadašnjem koncesionaru i da se sve vrati u prvobitno stanje dok je dan kasnije donešena i ovršna mjera, a ovrha je u nazočnosti policije i sudskog izvršitelja provodena u travnju.