Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Prvenstvo prerasta u svjetsko

19.05.2011. 22:00
Prvenstvo prerasta u svjetsko


Izuzetno sam zadovoljan dočekom i organizacijom tako da sam s Đurom Marinovićem razgovarao o organiziranju natjecanja ili svjetskog kupa u Pagu. Broj sudionika je svake godine sve veći tako da bi ovo natjecanje moglo prerasti u svjetsko prvenstvo, rekao je Alberto Marci


Na 5. europskom prvenstvu u lovu rukom iz usidrene brodice koje je u organizaciji Hrvatskog športskog ribolovnog saveza održano u Pagu, prvo mjesto osvojila je ekipa ŠRD Zubatac iz Lovrana, drugo mjesto osvojila je ekipa ASD Il Palamito iz Italije, a na treće mjesto plasirala se ekipa ŠRD Lovrata iz Krka.
Na prigodnoj svečanosti održanoj u hotelu Pagus pobjedničkim ekipama pehare i medalje uručio je tajnik i predstavnik Europskog športskog ribolovnog saveza FIPS-M Alberto Marci.
Ekipa Zadarske županije bila je deseta, ekipa Pag 2 dvanaesta, a ekipa Paga 1 sedamnaesta. Pehari su se dijelili prvog i drugog dana za najveću ulovljenu ribu. Prvi dan pehar je osvojio Dante Paolo Bruzzone koji je ulovio šaruna teškog 473 grama, a drugi dan pehar je osvojio Oliver Alaburić iz Paga koji je ulovio šaruna teškog 460 grama. U natjecanju je sudjelovala 21 ekipa i to jedna iz Francuske, tri iz Italije, šest iz Slovenije, dvije iz Crne Gore i devet iz Hrvatske. Lovilo se na sjevernom dijelu Paške uvale.
Na svečanosti u hotelu Pagus Ardena Bajlo je uime Đure Marinovića, predsjednika Hrvatskog športskog ribolovnog saveza zahvalila organizatorima, sudionicima natjecanja te svima koji svojim djelovanjem doprinose razvoju sportskog ribolova.
Peto europsko prvenstvo u lovu rukom iz usidrene brodice zatvorio je Alberto Marci koji je pohvalio organizatore natjecanja.
– Zahvaljujem Hrvatskom športskom ribolovnom savezu i Đuri Marinoviću, članovima ŠRD Orada i svim sudionicima. Izuzetno sam zadovoljan dočekom i organizacijom tako da sam s Đurom Marinovićem razgovarao o organiziranju natjecanja ili svjetskog kupa u Pagu. Broj sudionika je svake godine sve veći tako da bi ovo natjecanje moglo prerasti u svjetsko prvenstvo, rekao je Alberto Marci.
Članovi ŠRD Zubatac iz Lovrana imali su najviše razloga za zadovoljstvo.
– Naš klub ima veliku tradiciju i do sada smo već osvajali prvenstva Europe, rekao je član ŠRD Zubatac Bruno Mavrinac koji je na europskim prvenstvima tri puta osvojio prvo mjesto.
Članovi ASD Il Palamito su rekli da su prošle godine osvojili prvenstvo Italije i na Pag su došli dobro pripremljeni.
– Nadali smo se pobjedi, ali smo zadovoljni i drugim mjestom jer je razlika bila vrlo mala, rekli su članovi ASD Il Palamito.
Ekipa ŠRD Lovrata iz Krka na Pag je došla s titulom europskih prvaka. Osvojili su treće mjesto i tako nisu zadržali titulu.
– Morali smo prepustiti titulu, a ako smo je već morali prepustiti, onda nam je drago što je ovo prvenstvo osvojio Zubatac iz Lovrana jer su oni pravi majstori. Konkurencija je bila velika i zadovoljni smo trećim mjestom, rekli su članovi ŠRD Lovrata.