Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Ovo je tek prvi korak

Autor: Roman Morović

19.05.2013. 22:00
Ovo je tek prvi korak

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Napravili smo jedan korak, ali daleko smo još od finala, jako daleko. Imamo prednost, ali svjesni smo protiv koga igramo. To su euroligaški igrači i bit će nam jako teško. Pokušat ćemo seriju riješiti već u Zagrebu – Ante Delaš
ANTE DELAŠ: “Presudila momčadska obrana”
– Ovo je prava momčadska pobjeda. Nitko nije sam dobio nijednu utakmicu pa ni ovu. Igrali smo svi za jednoga, jedan za sve, što se najbolje vidjelo u jednom trenutku kada su se trojica igrača bacila po loptu u aut. Svaka čast svima. Presudila je timska obrana. Pokušavali smo zatvarati sve, da se ne razigraju, ali vidjeli ste kakve je trice pogađao Tomas. On je igračina i to je praktički nemoguće braniti. No, uspjeli smo obranom napraviti ono što smo htjeli. Napravili smo jedan korak, ali daleko smo još od finala, jako daleko. Imamo prednost, ali svjesni smo protiv koga igramo. To su euroligaški igrači i bit će nam jako teško. Pokušat ćemo seriju riješiti već u Zagrebu. Znamo da imamo i eventualnu treću u našoj dvorani, ali ne trebamo o tome razmišljati. Idemo se što bolje oporaviti i pripremiti za srijedu.
Skandiranje navijača?
– Hvala im, ali daleko sam ja od Svetog Ante.
BARIŠA KRASIĆ: “Najbolji kad je najpotrebnije”
– Bilo je jako teško, mnogo teže nego posljednji put protiv Cedevite. Ovaj put su bili čvršći i odigrali su dobru utakmicu. Međutim, mi smo im odgovorili još čvršće i agresivnije i bili smo najbolji kada je bilo najpotrebnije. Nismo im dopustili da se odvoje, a onda smo u završnici treće četvrtine prelomili i uspjeli to iskontrolirati u posljednjoj dionici. U Zagrebu će biti teško. Svaka utakmica s njima je u egalu i može odlučiti jedna lopta. Pokazali smo da im se možemo suprotstaviti i na njihovom terenu. Trebamo odigrati kao i ovaj put pa ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti. Bili bismo sretni i da prođemo s 2-1, samo da uđemo u finale, ali pokušat ćemo iskoristiti naše prilike već u Zagrebu.
U igru ste ušli tek u drugom poluvremenu i odigrali ključnu ulogu.
– To je bila trenerova odluka. Na nama igračima je da slušamo njegove zamisli i pokušamo ih sprovesti u djelo.
MARKO TOMAS: “Ne igraju novci”
– Prava “playoff” utakmica. Zadar je igrao dosta čvrsto i napravio je razliku kada je igralo s pet malih. Podigli su agresiju, a mi smo se povukli i igrali defanzivnu, penzionersku obranu. Delaš nam je na zonu zabio tri trice u tri napada. Pokušali smo se vratiti, ali više nije bilo snage. Nemamo puno vremena za kukanje. Sutra je novi dan, nadam se da ćemo se ponovno vratiti u Zadar. Ne smijemo dopustiti da izgubimo u Zagrebu. Glupo je govoriti da smo kvalitetniji, što se priča već godinu dana. To nema veze s vezom. Ne igraju novci, nego pet igrača i morat ćemo dati sve od sebe i pružiti najbolju partiju da bismo pobijedili ovako dobar Zadar.